1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REKLAM PANOLARI DAVASINDA ARA EMRİ
REKLAM PANOLARI DAVASINDA ARA EMRİ

REKLAM PANOLARI DAVASINDA ARA EMRİ

LTB-Remon davasında yeni bir safha: Belediye panoları sökmeye hazırlanırken mahkeme ara emri verdi

A+A-

Belediyeyle yaptığı sözleme ile Lefkoşa’daki reklam panolarını kiralayan Remon Şirketi ile Lefkoşa Belediyesi mahkemelik oldu. 

İlgili şirket ile belediye arasındaki sözleşmenin hukuka uygun bulunmadığı tespitinden sonra belediye tarafından ihalenin geçersiz olduğunun açıklanmasıyla başlayan süreçte konu mahkemeye taşındı.

“İhale geçersizdir” diyen belediye reklam tabelalarını sökmeye hazırlanırken Remon Şirketi “sözleşmenin geçerli olduğunu” iddia ederek  avukatları aracılığı ile mahkemeden  ara emri aldırdı. Dün alınan ara emri ile söküm işlemi de başlayamadı.

Mahkemede neler oldu?

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Remon Şirketi arasındaki ilk ara emri duruşması yapıldı, dün “davalı taraf LTB’nin mahkemede hazır bulunmaması” üzerine mahkeme ara emri verdi.
Davalı taraf olan LTB’nin mahkemede bulunmaması nedeniyle, davacı taraf olan Remon Şirketi avukatı Mehmet Ekin Vaiz, mahkemeden davalı taraf avukatının hazır olmadığı için ara emrinin kesinleşmesini talep etti. Mahkeme de bu talebi değerlendirerek ara emrinin kesinleşmesi hükmünü verdi. Alınan bilgiye göre, davalı taraf LTB, ara emrinin durdurulması için girişimlere başladı.

Y.D

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.