1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REKORTMEN KOŞUCU 1 YIL HAPİS YATACAK
REKORTMEN KOŞUCU 1 YIL HAPİS YATACAK

REKORTMEN KOŞUCU 1 YIL HAPİS YATACAK

Fellahoğlu Cepshop isimli işyerine 15 gün arayla girerek hırsızlık yapan rekortmen koşucu Yusuf Özür için mahkeme kararını verdi

A+A-

Lefkoşa’da 8 ay önce Hakan Fellahoğlu’na ait Fellahoğlu Cepshop isimli işyerine girerek 5 bin TL değerinde cep telefonu çalmaktan suçlu bulunan başarılı atlet Yusuf Özür, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde tutulduğu için Özür’ün cuma günü hapishaneden çıkması bekleniyor.

Yusuf Özür, Avni Kansaran ile birlikte 19 Mart ve 1 Nisan 2013 tarihlerinde saat: 03:45 sularında Girne Caddesi üzerinde bulunan Fellahoğlu Cepshop isimli işyerinin ana giriş kapısına bin 150 TL zarar verip içeriye girerek 5 bin TL değerindeki cep telefonunu sirkat etmekten yargılanıyordu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda dükkan açma, sirkat ve kasti hasar suçlarından itham edilen Yusuf Özür, aleyhine getirilen üç davayı da kabul etti.

Mahkeme Yusuf Özür için dün kararını verdi.

Yusuf Özür’ün avukatı, müvekkilinin pişman olduğunu ve mahkemeden özür dilediğini aktardı. Müvekkilinin 3 yaşına gelmeden anne ile babasının ayrıldığını ve nenesinin yanında kaldığını anlatan avukatı, müvekkilinin babası ile arasının kötü olduğunu kaydetti.

Avukatı, KKTC Atletizm Federasyonu’na üye olan ve 2009 yılına kadar birçok müsabakada rekoru olan Yusuf Özür’ün başarılı bir koşucu olduğunu ve TC Milli Takımı’ndan teklif aldığını anlattı.

Avukatı ayrıca, Yusuf Özür’ün nenesini kaybettikten sonra bunalıma girdiğini ve kötü arkadaş çevresi nedeniyle bu suçu işlediğini savundu.

Avukat, sabıkasız ve genç suçlu kategorisinde olan müvekkiline mülayim bir ceza verilmesini talep etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görülen davada KKTC Başsavcılığı adına kıdemli savcı Ahmet Varol hazır bulundu.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Gazi, sanığın işlediği dükkan açma suçunun 7 yıl, sirkat ve kasti hasar suçunun ise 3 yıl hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu kaydetti.

Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, hırsızlık suçlarının toplumda güven duygusunu temelden sarstığına dikkat çekerek, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Gazi, sanığın anne bakım ve şefkatinden yoksun, bazen sokaklarda kalan bir genç olduğunu söyleyerek, nenesini kaybettikten sonra kötü arkadaş çevresi nedeniyle bu suçu işlediğini belirtti.

Yusuf Özür’ün başarılı bir atlet olduğunu ve eski başarılı spor yaşamına dönme şansı olduğuna vurgu yapan Gazi, sanığın ilk kez mahkeme huzuruna gelen sabıkasız bir kimse olduğunu söyledi.

Gazi, sanığın ayrıca, mahkeme huzurunda suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu belirterek, oybirliği ile 12 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.