1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. RENGİNİ KAYBETTİYSE SAĞLIĞINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR!
RENGİNİ KAYBETTİYSE SAĞLIĞINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR!

RENGİNİ KAYBETTİYSE SAĞLIĞINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR!

RENGİNİ KAYBETTİYSE SAĞLIĞINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR!

A+A-

Dilinizin tüm vücut sağlığınızla ilgili önemli sinyaller verdiğini biliyor muydunuz? Diliniz, son günlerde pembe rengini ve pütürlü yüzeyini kaybettiyse, bu yazımıza mutlaka göz gezdirin. İşte dilinizin sağlığınız hakkında söyledikleri...

Pürüzsüz ve solgun dil

Dilin yüzeyi biraz pütürlü olmalıdır. Eğer diliniz pürüzsüz ve solgun renkli gözüküyorsa, muhtemelen sizde B12 vitamini ve demir eksikliği vardır.

Çok büyük dil

Dilinizi şişmiş gibi hissediyor ya da gözünüze büyük gözüküyorsa, sizde hiptitoridi başlangıcı olabilir. Tiroid hormonun yetersiz salgılanması sonucu ortaya çıkan bu durum, metabolizmayı yavaşlatır ve enerjinizi düşürür.

Çatlak dil

Dilinizin üzerinde ya da yan kısımlarında derin çatlaklıklar oluşmuşsa, doğuştan gelen otoimnün bozukluğunuz (vücudun kendi dokularına karşı uygun olmayan bağışıklık yanıtı oluşturmasına neden olan hastalık) olabilir.

Beyaz dil

Dilinizin yüzeyi bembeyaz gözüküyorsa, bunun sebebi mantar enfeksiyonu olabilir. Beyaz dil görüntüsü, ağızda mantarla mücadele eden bakterilerin azalması sonucu ortaya çıkar.

Ağız içinde sık sık yara (aft) çıkması

Stresli olduğunuz dönemlerde ya da soğuk algınlığı gibi bir hastalığa yakalandığınızda bağışıklık ssiteminiz yeteri kadar çalışmaz ve ağız içinde yaralar oluşmaya başlar. Ağzının içinde ya da dilinizin kenarında çıkan aftlardan kurtulmak için daha sağlıklı beslenmeniz gerekir.

Doğal rengini kaybetmiş siyahımsı dil

Dilinizin yüzeyi pembeliğini kaybetmiş ve siyahımsı bir renge bürünmüşse, ağız bakımınızı ve hijyeni ihmal etmişsiniz demektir. Yetersiz ağız bakımı, önemli kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Siyah dil yüzeyi aynı zamanda bir mantar enfeksiyonunun da belirtisi olabilir.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.