1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RESAN MAHKEMEYE ÇIKARILDI; ''KENDİ DÜŞTÜ''
RESAN MAHKEMEYE ÇIKARILDI; ''KENDİ DÜŞTÜ''

RESAN MAHKEMEYE ÇIKARILDI; ''KENDİ DÜŞTÜ''

Hayati tehlikesi halen devam eden 26 yaşındaki genç ve ''Ben biryere kaçmam burdayım...'' diyen arkadaşı...

A+A-


“Başım döndü” dedi ve düştü

Lefkoşa’da geçtiğimiz gün Göksel Barkut’un yaralanmasıyla sonuçlanan kaza sonrası olay yerinden kaçtığı öne sürülen motosiklet sürücüsü polis tarafından tespit edilerek tutuklandı ve çıkarıldığı mahkemede konuştu.

Lefkoşa’da geçen cumartesi günü meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan 26 yaşındaki Göksel Barkut'un hayati tehlikesi sürüyor.

Barkut’un yaralandığı kazadan sonra olay yerinden kaçtığı iddia edilen motosiklet sürücüsü polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı 22 yaşındaki Cemal Resan, dün tahkikat amaçlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Hakkında bir gün tutululuk verilen Cemal Resan, mahkemede konuşarak, “Cemal Barkut ağır hap kullandı. Bana ‘başım döner’ dedi ve ardından motosikletten düştü” dedi.

Kaza, 17 Ocak 2015 tarihinde saat 16.00 raddelerinde,  26 yaşındaki Göksel Barkut’un yolcu olarak bulunduğu motosikletten düşmesi ve başını o esnada karşı istikametten gelen salon aracın arka tekerleğine çarpmasıyla meydana gelmişti. Barkut’un başını Edagül Türker (K -27) yönetimindeki NA 048 plakalı otomobile çarptığı, motosikleti de Resan'ın kullandığı tespit edilmişti.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Polisin bir gün sonra tespit ettiği motosiklet sürücüsü Cemal Resan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar’ın huzuruna çıkarıldı. İddia makamı, meselenin tahkikat memurunun tanık olarak mahkemeye çıkardı.

Tahkikat memuru, zanlı Cemal Resan’ın olay günü motosikleti sürdüğünü kabul ettiğini belirtti. Konu motosikletin kayıtsız olduğunu anlatan tahkikat memuru, bununla ilgili araştırmalarının devam ettiğini kaydetti. Alınması gereken ifadeler olduğunu belirten tahkikat memuru, ayrıca kazada ağır yaralanan Göksel Barkut’un durumunun hâlâ ciddi olduğunu ve uyutulduğunu söyledi. Tahkikat memuru, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Resan: Bir yere kaçmadım, buradayım

Tahkikat memurunun şahadetinin ardından Yargıç Meltem Dündar, zanlı Cemal Resan’a söz hakkı verdi. Resan, olay günü, Göksel Barkut’un ağır hap kullandığını ve kendisine “başım döner” dediğini ve ardından düştüğünü söyledi. 3 günlük tutukluluğun fazla olduğunu söyleyen Cemal Resan, “ben bir yere kaçmam buradayım. Beni 3 gün tutuklu bırakmayın” şekliden mahkemeye beyanda bulundu.

Bir gün tutuklu kalacak

Tahkikat memurunun şahadetini ve zanlının beyanlarının dikkate alan Yargıç Meltem Dündar, tahkikatın devam ettiğine ve alınması gereken ifadeler olduğuna bulgu yaptı. Zanlı Resan’ın bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Kıbrıs


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.