1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RESMEN SAVAŞ BAŞLADI!
RESMEN SAVAŞ BAŞLADI!

RESMEN SAVAŞ BAŞLADI!

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) Sekreteri Andrey Parubiy, kısmi seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

A+A-

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) Sekreteri Andrey Parubiy, kısmi seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

Parubiy, basına yaptığı açıklamada, ülkede askerlik yapabilecek vatandaşlar için kısmi seferberlik ilan edildiğini kaydederek, bunun MGSK kararı üzerine Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov tarafından imzalanan kararname ile yürürlüğe girdiğini söyledi.

Parubiy, MGSK kararıyla ordunun da tam hazır duruma getirildiğini belirtti.

Andrey Parubiy, Dışişleri Bakanlığı'nın, Budapeşte Memorandumu çerçevesinde garantör ülkelere, ülke güvenliğinin sağlanması ve istişarelerin yapılması için çağrıda bulunmakla görevlendirildiğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu'nun da vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken kaynağı ayıracağını ifade eden Parubiy, MGSK kararı ile ülkede enerji üreten işletmelerin daha sıkı korunması emrinin de verildiğini bildirdi.

Bu arada, son gelişmeleri ele almak üzere bu sabah toplanan parlamento, oturumunu kapalı gerçekleştirdi. Oturumdan önce milletvekilleri ile MGSK üyeleri arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün orduyu Ukrayna ve Kırım sınırlarında kullanmak için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yetki alması üzerine, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu dün gece acil olarak toplanmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.