1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. Ressam Sükan’in Sergisi
Ressam Sükan’in Sergisi

Ressam Sükan’in Sergisi

Ressam Sükan’in Sergisi

A+A-

Ressam Feryal Sükan’ın 12. Kişisel Resim Sergisi, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından açıldı.

Lefkoşa’da Selimiye Cami karşısındaki Old Mosaic Restoran&Cafe Bar’da yer alan sergi Ocak ayı sonuna kadar Pazar günü de dahil olmak üzere 11:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Açılışı saat 15:30’da gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sükan’ın   bir sanatçıda olması gereken heyecan, duygu ve hassasiyete ve bunları tuvale dökme becerisine  sahip olduğunu söyledi.

Yaptığı işten heyecan duyan insanların yaptığı işlerin farklı ve mutlaka iyi olduğunu kaydeden Siber, Sükan’ın sergisiyle ilgili olarak “Bu sergide doğaya övgü, insana yergi var” dediğini anlattı.

Siber,  insana yerginin insanın daha insani değerlere sahip olmasını sağlamak  için olduğunu belirti ve doğanın bütün güzelliklerini bize sunduğunu ve doğaya yergi olamayacağını  ifade etti.

Siber sanatın bütün güzel duyguları içinde barındıran, insanı daha güzele daha erdemli olmaya ve yaratıcılığa ittiğini de kaydetti.

SÜKAN 

Feryal Sükan da 5 yılık suskunluktan sonra sanatseverlerle surlar içinde buluşmak istediğini ifade etti ve hem ülkesi hem de doğayla ilgili kayıp değerlerin kendisini üzdüğünü anlattı, surlar içinin canlanması temennisini dile getirdi.

Sergide yer alan eserlerinin tümünün yaşamından koptuğunu söyleyen Sükan, yapamadığını hissetmediği hiçbir şeyin tuvalinde yer almadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.