1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. REYHANLI OLAYININ FAİLİ YAKALANDI!
REYHANLI OLAYININ FAİLİ YAKALANDI!

REYHANLI OLAYININ FAİLİ YAKALANDI!

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı olayının baş faili M.G'nin güvenlik birimlerince yakalandığını açıkladı.

A+A-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen Mehmet G.'nin Hatay'da gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Lekesiz yaptığı açıklamada, Reyhanlı’da meydana gelen iki ayrı patlamada 51 kişinin hayatını kaybettiğini, gözaltına alınan 12 kişiden 8'inin adli makamlara sevkedildiğini ve bunlardan M.K., İ.D., A.D ve İ.Ş adlı 4 şüphelinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtti.

M.G., E.Ö., A.E. ve E.A. adlı şüphelilerin halen gözaltında bulunduğu ve bu kişilerin de bugün adli makamlara çıkarılacağını vurgulayan Lekesiz, "Dün gece saat 23.40’da olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz M.G. ele geçirildi M.G., D.Ö. ve Y.B. bunların asli fail olduğunu değerlendiriyoruz., Bu 3 kişinin Suriye’ye gitmek üzere Samandağ'a gittikleri, yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları ve arazide saklandıkları anlaşıldı. M.G., D.Ö. ve Y.B. ilimiz nüfusuna kayıtlı. Suriye tarafına geçemedikleri değerlendirilmekte. D.Ö. ve Y.B. güvenlik güçlerimiz tarafından aranıyor. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın, terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçunu oluşturacağı bilinmelidir. Bunların neyi nereden aldıkları, nerede sakladıkları son derece açık ve net gözüküyor" diye konuştu.

Olayın asli failleri olarak D.Ö. ve Y.B.'nin arandığını kaydeden Lekesiz, "Böylesi organizasyonları gerçekleştirenler halkı korku ve sabotaj ile korkutmak vasıtasıyla kaos ortamı oluştururlar. Halkımız lütfen bu dedikodulara itibar etmesinler. Bilgileri güvenlik güçlerine aktarsınlar. Şu ana kadar gözaltına alınanlardan Suriye vatandaşı yok."

 

Kaynak: İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.