1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. REZİDANS FİYATINA MEZAR!
REZİDANS FİYATINA MEZAR!

REZİDANS FİYATINA MEZAR!

‘Sadri Alışık ve Ayhan Işık’ın arası’ dedi, dudak uçaklatan fiyatla satışa çıkardı!

A+A-

TAŞI toprağı altın denilen İstanbul’da bir metrekare toprağın en pahalı olduğu yer mezarlıklar oldu. 333 mezarlığın bulunduğu kentte, şehir içindeki mezarlıklarda yer yok. Talep olup arz olmayınca mezar yeri sahipleri uçuk fiyatlar karşılığında hakkını devrediyor. İnternetten satışa çıkarılan mezar yerlerinin fiyatları lüks rezidanslarla yarışıyor. Kentin en gözde mezarlıklarından olan Zincirlikuyu’da fiyatlar, 200 bin ile 750 bin lira arasında değişiyor. İnternetteki ilan sitelerinden satışa çıkarılan mezar yerleri için ‘acilen’ ve ‘ihtiyaçtan’ ifadeleri de yer alıyor.

TURİST ÖMER’İN YANI 750 BİN TL
750 bin TL fiyat konulan mezar yerinin büyüklüğü ise yaklaşık 10 metrekare. Bir metrekaresi 75 bin liraya denk gelen mezar yerini satışa çıkaran Haluk Gegelioğlu, ilanın açıklama bölümünde de mezar yerini “Sadri Alışık’ın mezarını geçince, Ayhan Işık’ın mezarına gelmeden alt sırada” olarak tarif ediyor. Müşteri gibi aradığımız mezar yerinin sahibi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer bulmanın imkânsızlığından bahsettikten sonra fiyatta pazarlık payı olmadığını da sözlerine ekledi.

HAK DEVİR SÖZLEŞMESİ
Zincirlikuyu’daki bir mezar yerini 400 bin TL’ye satışa çıkaran bir başka kişiyi aradığımızda ise bir yakını adına satış yaptığını ve pazarlık payı olduğunu söyledi. Mezar yerinin devri konusunda herhangi bir yasal sorunun da olmadığını söyleyen satıcı, noterden yapılacak ‘hak devir sözleşmesiyle’ satışın yapılabileceğini belirtti.

İBB’YE GÖRE SATIŞ İMKÂNSIZ
İBB’nin internet sayfasında mezar satışıyla ilgili yer alan açıklamada üçüncü kişilere satışın mümkün olmadığı belirtiliyor. Mezar yerlerinin belediye tarafından tahsis edildiği belirtilen açıklamada şöyle deniliyor: “Mezar yeri tahsisleri; ölen kimsenin sırasıyla eşi, oğlu-kızı, ana-babası, kardeşi gibi en yakın mirasçılarına yapılır ve ilgili kişiye ‘Mezar Yeri Kullanma Belgesi’ verilir. Cenazenin gömülü olduğu mezar yerini, ortak vârislerden (çocuklar, kardeşler gibi), satın almak için müracaat eden ilk vârise tarifedeki ücret tahsil edilerek Mezar Yeri Kullanma Belgesi verilir. Mezar yerinin vârisleri dışında üçüncü bir şahsa tahsisi mümkün değildir...”

Kaynak:Habertürk

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.