1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REZİL OLDUK!
REZİL OLDUK!

REZİL OLDUK!

REZİL OLDUK!

A+A-

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın dün gece ihbarsız greve gitmesi nedeniyle 17 uçağın iniş ve kalkışlarında saatlerce rötar yaşandı, binlerce yolcu çile çekti.

Hava Trafik Kontrolörleri’nin dün akşam 20.30’dan itibaren Ercan Havaalaı’nda başlatmış olduğu grev eylemi binlerce yolcuyu perişan etti. Ercan’a inmesi beklenen bazı uçaklar, Türkiye’nin başka havaalanlarına yönlendirilirken, Ercan’dan kalkması beklenen 9 uçağın yolcuları saatlerce terminal binasında beklemek zorunda kaldı.

Diyalog TV’ye konuşan Pegasus Havayolları Ercan İşletme Müdürü Reşat Soylukal, grev nedeniyle binlerce yolcunun perişan olduğunu, uçakların alanda saatlerce bekletildiğini ve bir turizm ülkesinde yaşanan bu olayların tepkiyle karşılandığını söyledi. Soylukal, “Bazı yolcular bir daha Kıbrıs’a gelmeyeceğini söyledi” diyerek, özellikle çocukların ve yaşlıların mağduriyetlerini dile getirdi. Soylukal kesin olmamakla birlikte grev nedeniyle yaklaşık 17 uçağın iniş ve kalkışlarında rötar yaşandığını belirtti.

Yasak resmi gazetede yayınlandı

Grev kararı alan sendika, Bakanlar Kurulu’nun yasaklama kararını yerine getirmek için resmi gazetede yayınlanması şartını ortaya koydu. Ve dün akşam geç saatlerde Devlet Matbaası çalıştırılarak resmi gazetenin baskısı yapıldı. Gazete, Ercan Havaalanı’na 23.30 raddelerinde ulaştıktan sonra eylem sona erdi.

Saatlerce Havaalanı’nda bekleyen yolcular, KKTC hükümetine sert eleştiriler yöneltirken, yaşanan mağduriyeti kimin gidereceğini sordular.

Özellikle küçük çocukların, özürlü yolcuların ve yaşların mağduriyetine dikkat çekilirken, bir turizm ülkesi olan KKTC’de yaşanan bu olaylara bir anlam verilemediği ifade edildi.

Sendika grev gerekçelerini açıkladı

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası dün 20.30 ile 02.30 saatleri arasında Ercan Havalimanı’nda greve gideceğini açıkladı.

Uçakların iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren “Kule” ile “Yaklaşma” birimlerinde 6 saat süren grev nedeniyle Ercan Havalimanı’nda tam bir kaos yaşandı.

Hava trafik Kontrolörleri Sendikası'ndan grev ile ilgili yapılan açıklamada, “CTP-BG ile DP-UG Hükümeti kendi imzaladıkları protokole sadık kalmamış ve Konrolörlerle dalga geçilmiştir. Yalan protokollere imza atan, yapmayacakları vaatlerle iktidara gelip çalışanla dalga geçen emek düşmanı bir Hükümet’e bundan böyle hiçbir fedakarlık ve tolerans gösterilmeyecek, Hükümet’in tavırlarına yakışan şekilde grev ve eylemlerle cevap verilecektir. Grev esnasında üyelerimize baskı, tehdit veya grevi yasadışı olarak engelleme için herhangi bir girişim yapılması halinde K.K.T.C. Hava Sahasının tamamını kapatacağımızı ve grevi 24 saate çekeceğimizi bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Havadaki uçakların inişine izin verildi

Öte yandan dün akşam KKTC hava trafiğini kilitleyen grevde, havada olan uçakların Ercan’a inişine izin verildi. Diyalog’a konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “Grev saati açıklandığında Ercan Havalimanı’na gelen ve havada olan uçakların inişi güvenle sağlanmıştır” dedi.

Denktaş: Hükümet gerekli değerlendirmeyi yapacak

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da grevle ilgili olarak, eylem aramanın bir hak olduğunu ancak dün gece Ercan’da gerçekleştirilen grevin hak aramanın ötesine geçtiğini savundu.

Böyle bir olayın yeniden yaşanmaması için konunun bakanlar kurulunda ele alınacağını belirten Denktaş, “Grev hem ekonomiye hem de turizme darbe vurmuştur” dedi. Denktaş,  Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın sorunlarının çözümü için verdikleri sizölerin arkasında olduklarını ve iyi niyetlerinin süreceğini belirterek, başkalarının hakkını gasp ederek bir yere varılamayacağının altını çizdi. Denktaş, dün geceki grevin bakanlar Kurulu kararı ile 60 gün ertelendiğini kaydetti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.