1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REZİL OLUYORUZ!
REZİL OLUYORUZ!

REZİL OLUYORUZ!

Rezil oluyoruz;

A+A-

Beşparmak Dağları eteğindeki Alevkayası Piknik Alanı’nda yer alan gözlem noktasına, vatandaşların bıraktıkları çöpler, çevre kirliliğine neden oluyor

Fehime ALASYA

Ülkemizin en güzel ve doğal alanlarından olan Alevkayası bölgesinde, bölgeye giden bazı kişilerin çöplerini oraya bırakması nedeniyle ortaya çıkan görüntüler  vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar yerlere atılan çöplerin hem çevreyi kirlettiğini hem de gelen turistlere karşı kötü manzara sergilendiğini dile getirdi ve isyan etti: “Rezil oluyoruz!”

Turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği ve manzara gözlemi yaptığı bu alanın adeta çöplüğe dönüşmesi duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Kirlilikten şikâyetçi olan vatandaşlar, artık bu manzaralarla karşılaşmak istemediklerini dile getirdi.

Beşparmak Dağları eteğinde bulunan Alevkayası bölgesinde, Alevkayası Piknik Alanı civarlarında bulunan alan, turistlerin ve doğaseverlerin gözlem mevkisi olarak sık sık ziyaretçi kabul ediyor. HALKIN SESİ’ne ulaşan duyarlı vatandaşlar, özellikle turistlerin bu alanda anı fotoğrafı çektirdiğini dile getirdi ve görülen manzara karşısında utanç duyduğunu sözlerine ekledi.

“Yıllardan beridir süren ve çözülemeyen çevre kirliliği sorunu ülke turizmini de olumsuz etkiliyor, birçok yerde doğal güzelliklerimizin önüne geçen çevre kirliliği Alevkayası bölgesinde de görülüyor. Devletin caydırıcı yasalarının yanında duyarlı ve bilinçli insanlara da ihtiyacımız var.” diyen vatandaşlar, bu duruma isyan etti.

Halkın Sesi

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.