1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RICCIARDONE'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI
RICCIARDONE'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

RICCIARDONE'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sürerken sürpriz bir biçimde AK Parti’ye geldi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelen Riccardione yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, açıklama yaptı.

Hükümetin bakanları ve üst düzey yöneticileri ile yakın bir ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Ricciardone, “Biz Türkiye’nin dostu ve müttefikiyiz. Gerilim zamanlarında ve daha az gerilim zamanlarında da müttefikiz. Partner olarak ortak çıkarlarımıza önem veriyoruz. Türkiye’ye bir demokrasi olarak ve büyüyen bir ekonomi olarak gücüne önem veriyoruz” diye konuştu.

Ricciardone şu açıklamalarda bulundu:

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Başbakan Erdoğan ile Başkan Obama bir ay önce, iki ülke arasında yatırım ilişkilerinin artırılması konusu üzerinde durdu ve bu görüşmeler devam ediyor. G8 zirvesi iki gün önce başladı. İleri ekonomiler ve liderleri yatırım ve ticaret konusunu görüşüyorlar. Biz de buna çok önem veriyoruz. Ve partinin üst düzey yetkilileriyle bunları görüşmeye devam edeceğiz.

TÜRK DEMOKRASİSİNE GÜVENİYORUZ

Ben yeniden Türk demokrasisine olan güvenimizi vurgulamak istiyorum. Çünkü bizim ifade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda bir görüş farkımız yok. Ben inanıyorum ki ilişkilerimiz hala güçlü ve sağlıklı.

PRENSİBE DAYALI GÜVEN

Görüşmelerimizi yüksek düzeyde bir prensibe dayalı olarak gerçekleştirdik. ABD'nin Türk demokrasisine olan güveni yeniledik. İfade özgürlüğü ve barışçıl toplanma özgürlüğü açısından güvenimizi tekrarladık. İç mesele, halk ile hükümet arasındaki görüşmeler devam ediyor.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

ABD büyükelçisi, Ak Parti yöneticileri ile görüştü. Gezi Parkı eylemlerinin yoğun olduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile ilgili sert sözler sarfetmişti. Ayrıca eylemlerin yurt dışından desteklendiğini ve organize ettiğini belirtmişti. ABD’li yetkililer de, emniyet güçlerinin orantısız güç kullandığını ve eylemcilerin demokratik haklarını kullandığını dile getirmişti.

ABD büyükelçisi Başbakan Erdoğan başkanlığında MKYK toplantısı sürerken genel merkeze gelmesi dikkat çekti.

 

Akşam

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.