1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RİNG YOL” ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU
“RİNG YOL” ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

“RİNG YOL” ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi için “ring yol” yapımından söz etmesinin, çevre konusundaki hükümet programının “sözde kalacağı ve uygulanmayacağı” yönünde endişelere yol açtığını belirtti

A+A-

“HÜKÜMET PROGRAMININ SÖZDE KALACAĞI ENDİŞESİNE YOL AÇTI”

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi için “ring yol” yapımından söz etmesinin, çevre konusundaki hükümet programının “sözde kalacağı ve uygulanmayacağı” yönünde endişelere yol açtığını belirtti.

Platform yaptığı açıklamada, CTP/BG-DP/UG koalisyon hükümetinin programında, çevre adına olumlu ifadelere yer verildiğini belirterek, çevre odağının tüm kamu altyapı yatırımları ve özel sektör yatırımları ile politika ve çalışmalara yerleşmesi konusunu takip edeceklerini kaydetti.

Açıklamada platform, “bakanlıkların hükümet programı hedeflerine uyumlu çalışmaları” konusundaki gözlemlerini ve endişelerini kamuoyu ile paylaştı.

Hükümete, platformun hassasiyetlerini dikkate alan bir yaklaşım sergilediği; ayrı bir Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kurulmasına öncülük ettiğinden dolayı teşekkür edildi.

“PROGRAMA SAHİP ÇIKILMASI ÖNEMLİ”

Platform, esas taleplerinin hükümet programının uygulanması ve tüm bakanlıkların, kurumların buna sahip çıkması olduğunu vurguladı. Hükümet programındaki ifadelerle birlikte, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın bir televizyon programında, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi için ring yol yapımından söz etmesinin, hükümet programının “sözde kalacağı ve uygulanmayacağı” yönünde endişelere yol açtığı kaydedildi.

Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne, “ihtiyaç analizi dahi yapılmadan, mevcut yol varken ilave yolun yapılmasının kamuoyunda tartışılıyor olmasının bile” kabul edilebilir olmadığının belirtildiği açıklamada, bu yaklaşım, “çevre faktörünün, hükümet programında öngörülenin aksine, karayolları yatırım politikalarının odağına konmadığının göstergesi” olarak değerlendirildi.

“HÜKÜMET PROGRAMINDA ÇEVRE İLE İLGİLİ İFADELER”

Hükümet programındaki, çevreyle ilgili ifadelerden alıntılar da yapılan açıklamada, “Ülkemizde veya dünyanın herhangi bir yerinde ekonominin gelişmesi, çevre tahrip edilerek değil, çevreyi öncelikli kılacak bir planlama ile gerçekleşecektir” gibi söylemlerin “umut verici” olduğuna işaret edildi.

Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında, “Özel çevre koruma alanları ile ilgili hazırlanan yönetim planlarınun ‘Natura 2000’ esasları baz alınarak yürürlüğe konulacağını” şeklindeki ifadelerin de bu bölgelerin korunacağı ve geliştirileceğini gösterdiği kaydedildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.