1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RMMO YASA TASARISI BAKANLAR KURULU’NA SEVK EDİLİYOR
RMMO YASA TASARISI BAKANLAR KURULU’NA SEVK EDİLİYOR

RMMO YASA TASARISI BAKANLAR KURULU’NA SEVK EDİLİYOR

Geçtiğimiz hafta kabineden istifa eden DİKO’lu bakanlardan Savunma Bakanı Fotis Fotiu tarafından, görevinden ayrılmadan önce;

A+A-

TASARIDA PROFESYONEL ASKER İSTİHDAMININ YANI SIRA ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI VAR

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) reorganizasyonuyla ilgili yasa tasarısının, geçtiğimiz hafta kabineden istifa eden DİKO’lu bakanlardan Savunma Bakanı Fotis Fotiu tarafından, görevinden ayrılmadan önce Bakanlar Kurulu’na sevk edileceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Askerlik Süresinin Azaltılması… Plan Kararlaştırıldı ve Fotiu Bakanlıktan Ayrılmadan Planı Bakanlar Kurulu’na Sevk Ediyor” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, yasa tasarısının askerlik süresinin 14 veya 15 aya indirilmesini ve orduya, profesyonel asker istihdam edilmesini öngördüğünü yazdı.

Gazete, son günlerde RMMO Genelkurmaylığı ile Rum Savunma Bakanlığı yetkilileri arasında konuyla ilgili toplantılar yapıldığını, askerlik süresindeki kısaltmanın da, istihdam edilecek profesyonel askerlerle birlikte kademeli olarak yapılacağını kaydetti.

Profesyonel asker istihdamının, Troyka’nın memorandumuyla çakıştığından dolayı problem çıkaracağını belirten gazete, Troyka’nın memorandumu uyarınca, kamuya yeni personel istihdamının dondurulduğunu; ancak istihdam edilecek profesyonel askerlerin daimi olmayacağını ve belli bir süre için sözleşme imzalanacağını yazdı.

Haberde, Bakanlar Kurulu dışında, Rum Meclisi Savunma Komitesi’nin de bilgilendirileceği ve gelecek hafta, yasanın uygulanabilirliğiyle ilgili yol haritasının tartışılmasının beklendiği belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.