1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RMMO’YA KOMUTAN ARANIYOR
RMMO’YA KOMUTAN ARANIYOR

RMMO’YA KOMUTAN ARANIYOR

RMMO’YA KOMUTAN ARANIYOR

A+A-

NASİS GİDİYOR, YERİNE YA NAKOPULOS YA DA BASİAKULİS GELECEK

Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) komutan aranıyor. Bu mevkiye atanacak kişi Yunan Silahlı Kuvvetleri’nden emekli subaylar arasından seçiliyor.

Fileleftheros, Korgeneral Stilianos Nasis’ten boşalacak RMMO komutanlığı için eleme prosedürünün son aşamaya girdiğini, Yunanistan hükümetinin Rum Yönetimi’yle istişare içerisinde RMMO komutanlığı için üst rütbeli iki subayı, Korgeneral Yeorgios Nakopulos ve Yeorgios Basiakulis üzerinde durduğunu yazdı.

Gazete Naksopulos’un Yunan Ordusu’ndan iki yıl önce, Milli Savunma Genelkurmaylığı Başkan Yardımcılığı görevindeyken emekli olduğunu, Korgeneral Y. Basakulis’in de Mart 2013 itibarıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından Yunanistan’ın AB’deki askeri ataşesi olarak Brüksel’e gönderildiğini yazdı, özetle şunları ekledi:

“Yetkili bir askeri kaynak, Korgeneral Basiakulis’in Milli Muhafız Ordusu Komutanı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ancak hiçbir şeyin de kesin görülmemesi gerektiğini söyledi.

Şunu hatırlatmakta yarar var ki Milli Muhafız Ordusu Komutanlığı’na atanabilmek için gerekli şart, atanacak kişinin, Harp Okulu’ndan 1979’da mezun olan Milli Muhafız Ordusu Komutan Yardımcısı Korgeneral Andreas Papapavlu’dan daha genç olmamasıdır.  Her iki aday da bu ön şarta uygundur. Nakopulos 1977’de, Basiakulis de 1979’da mezun oldu.”

Gazete RMMO’nun şimdiki komutanı Korgeneral Stilianos Nasis’in göreve 23 Temmuz 2011’de, RMMO Deniz Üssü’ndeki megatonluk patlamanın ardından görevden istifa eden Petros Çalikidis’in yerine atandığını, Rum Bakanlar Kurulu’nun geçen yıl aldığı bir kararla Nasis’in görev süresini bir yıl uzattığını hatırlattı.  Fileleftheros, RMMO yeni komutanının adının Temmuz ayının ilk 10 günü içerisinde açıklanacağını da haberine ekledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.