1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ROBOT FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
ROBOT FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

ROBOT FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Robotic Futbol Turnuva’sına katılan her bir robotun ortalama maliyeti 30 bin dolar;

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi 25’nci yıl etkinlikleri kapsamında 19-20-21-22 Mayıs 2014 tarihlerinde, Robotic Futbol Turnuvası gerçekleştiriliyor. Dün YDÜ İnovasyon Merkezi’nde turnuva ve takımlar hakkında basına bilgi verildi.

 

NEU Islanders Robocup futbol takımı ekip lideri Ersin Aytaç, bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada ilk kez 2012 Meksika, 2013 Hollanda ve 2014 Brezilya’da olmak üzere üst üste 3’ncü kez isimlerini dünya kupası listelerinde NEU Islanders “TRNC” olarak yazdırmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını vurguladı.

Aytaç, turnuvaya katılacak takımlar arasında dünya şampiyonalarında adından sıkça bahsedilen MIT& Harvard-RFC Cambridge, University of British Colombia-UBC Thunderbots, Instituto Militar de Engenharia-RoboIME ve Cooperative State University-Tigers Manngeim’ın bulunduğunu söyledi.

Aytaç takımlarının yer alacağı ve Near East University - NEU Islanders takımının ev sahipliği yapacağı Robotic Futbol Turnuva’sına katılan her bir robotun ortalama maliyetinin 30 bin dolar civarında olduğunu ifade etti. Aytaç, tüm meraklıları turnuvaya davet etmeyi de unutmadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.