1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RTE ORTAOKULU'NDA EYLEM VAR
RTE ORTAOKULU'NDA EYLEM VAR

RTE ORTAOKULU'NDA EYLEM VAR

Eğitime başlanamadığı gerekçesiyle öğrenci velileri eylem yaptı.

A+A-

 

VELİLER: “DEVLET ÖĞRETMEN ATAMAZSA İŞSİZ ÖĞRETMENLERİMİZ GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET VERMEYE HAZIR”

GÖKÇEBEL: “(ÖĞRETMEN ATANMAMAMASI) KAYNAK MESELESİ DEĞİL, TERCİH MESELESİ”

Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 15 öğretmen eksiği nedeniyle eğitime başlanamadığı gerekçesiyle öğrenci velileri eylem yaptı.

Okul Aile Birliği öncülüğünde düzenlenen eyleme Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de katılarak destek verdi.

KTOEÖS’ün “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” yazılı pankart açtığı eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmen eksikliğinin kaynak meselesiyle açıklanamayacağını, bunun hükümetin tercihi meselesi olduğunu savunarak, iki  hafta geçmesine karşın eğitime başlanamamış olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun makamında oturmaya devam etmesinin sorgulanması gerektiğini ileri sürdü.

Veliler de,  bir an önce okula öğretmen ve müdür atanmasını beklediklerini, çocuklarını başka bir okula kaydettirmeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.

Veliler,  Dipkarpaz’da yaşayan 12 tane işsiz öğretmen bulunduğunu, devlet öğretmen ataması yapmazsa  bu öğretmenlerin gönüllü olarak okulda öğretmenlik yapmaya hazır olduklarını söylediler.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel eylem sırasında yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerle ilgili sorun olduğu için burada değiliz. Okulun açılamamış olması bizi en çok ilgilendiren dertlerden birisi” dedi.

Öğretmen eksikliğinin hükümetin kaynakları kullanma tercihiyle ilgili olduğunu savunan Gökçebel,  eğitim ve sağlıkta hizmet alınamayacak noktada bulunulduğunu iddia etti.

Öğretmen atamalarının yapılmamasının nakil yüzünden olmadığını söyleyen Gökçebel,  nakillerin 15 Temmuz’da tamamlandığını belirtti.

Gökçebel, “aradan iki ay geçmesine rağmen, sayısız işsiz öğretmen varken, kadro açılıp istihdam edilemiyorsa ve eğitim yılı başında okul açılamıyorsa ilgili bakanın makamında oturmaya devam ediyor olmasının sorgulanması gerektiğini” söyledi.

Hükümetin “kaynak yok” açıklamasını gerçekçi bulmadığını ifade eden Gökçebel,  bazı şirketlere vergi affı uygulandığını, müşavirler ordusu yaratılmaya devam edildiğini belirtti ve tasarruf tedbirleriyle kaynak bulunabileceğini dile getirdi.

Gökçebel velilerle birlikte hareket etmeye ve mücadeleye etmeye hazır olduklarını bildirdi.

DURAN

Okul Aile Birliği Başkan Vekili İzzettin Duran da yaptığı açıklamada, okulda müdür,  müdür muavini ve 15 öğretmen eksiği bulunduğunu belirterek,  “Hemen yanımızdaki Rum ortaokulu açık, öğretmenleri Limasol’dan geliyor. Biz kapalı durumdayız. Rum ortaokuluna karşı ezik durumdayız” dedi.

Sorunlarının aşılması konusunda Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’na çağrıda bulunan Duran,  çocuklarını başka okula göndermeyeceklerini vurguladı.

Duran, Dipkarpaz’da 12 tane diploması elinde olan işsiz öğretmen bulunduğunu belirterek, devlet atama yapmazsa veliler olarak bu öğretmenlerinin maaşlarını ödeyerek çocuklarını okutacaklarını  söz konusu öğretmenlerin okulda  gönüllü olarak öğretmenlik yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 18 öğretmen kadrosu ve 103 öğrenci bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.