1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ruh sağlığınız için beslenme önerileri
Ruh sağlığınız için beslenme önerileri

Ruh sağlığınız için beslenme önerileri

Ruh sağlığınız için beslenme önerileri

A+A-

"Nasılsınız?” Sürekli bu soruya bir cevap veririz. Genellikle de "İyiyim” deriz.

Diyetisyen & Yaşam Koçu Yeşim Özden, Kadınvekadın okurlarına özel ruh sağlığı için sağlıklı alışkanlıklar ve beslenme önerilerinde bulundu.

Her zaman iyi hissetme eğilimi içerisinde olmanız dileği ile yazıma, başlamak isterim. Haydi 'bilerek ya da bilmeyerek alt ve üst bilincinizde oluşturduğunuz tüm gereksiz ve negatif düşünce kalıpların iptal edin. Bunların yerini sevgiyle doldurun.'

Hayatımızın temelinde sevgi olursa yaşadığımız çevreden memnuniyetimiz artar, hayat ile ilgili kaygılarımız azalır, aile, dost ve arkadaş çevremizle ilişkilerimizi istediğimiz seviyede yürütebiliriz. Kendimizi daha iyi hissederiz.

Yaşamınıza katkıda bulunacak alışkanlıklar edinin
Son yıllarda kavram olarak sıklıkla duyduğumuz "wellness” terimi işte bu kaliteli yaşamın terim olarak karşılığıdır. Kendimizi iyi hissetmek için yaşamımıza katkıda bulunacak alışkanlıklar edinmeliyiz. Sağlıklı beslenmek, spor yapmak, aktivitelere katılmak, sosyalleşmek daha zinde hissetme, zinde yaşam ve dengeli bir ruh hali için yaşam boyu hayatımızda olmalıdır.

Bedeninizin sağlıklı olması hastalıkların oluşmasını önleyerek ruh sağlığınızı da koruyucu etki gösterecektir. Sağlıklı beslenmenin bedenimize ve ruh sağlığımıza etkileri seçtiğimiz besinlerle doğrudan ilişkilidir.

2-311.jpg

 

10 Ekim tüm dünyada "Ruh Sağlığı” günü olarak kutlanır. Bugün ve her gün ruh sağlığınız için beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler:

- İşlenmiş ve paketlenmiş, şeker içeriği yüksek atıştırmaları mümkün olduğunca az tüketin.

- Alkol ve kafeini tüketiminiz sınırlandırın.

- Kanda daha yavaş emilen, glisemik indeksi düşük besinleri; örneğin, yulaf, çavdar, kepekli bulgur, makarna, sebzeler, elma, armut, erik, kivi posalı meyveleri tercih etmeniz kan şekerinizi dengeleyecek ve gün içinde enerjinizin düşmesi hissini daha az yaşayacaksınız.

- Zinde hissetmek için gün içinde bol sıvı alın.

- Özellikle balık sezonunun açılması ile birlikte balık tüketimini artırmanız, keten tohumu tüketmeniz; linolenik asit olan omega-3 ve omega-6 içerdiği için sizi depresyona ve karamsarlığa yatkınlıktan kurtaracaktır.

3-180.jpg

 

- Sert kabuklu kuru yemişlerden her gün bir avuç içi kadar tüketmek seretonin üretimine destek olur ve libido artışını sağlar.

- Kakao oranı yüksek çikolatadan 2 küçük kare tüketmenin iyi hissetme hali sağlayacağı bilimsel çalışmalar ile desteklenmektedir.

Kendinizi iyi hissetmek ruhunuzu doyurur, tükettiğiniz besinler bedeninize sağlık kaynağı olacaktır. Her gününüzü sağlıklı seçimler yaparak sürdürün.

Kadinvekadin.net 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.