1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BASINI 1 NİSAN ŞAKASI MI YAPIYOR
RUM BASINI 1 NİSAN ŞAKASI MI YAPIYOR

RUM BASINI 1 NİSAN ŞAKASI MI YAPIYOR

Rum ekonomisinin çökmesine sebep olan siyasilerle bankacıların dün akşam düzenlenen bir operasyonla topluca tutuklandığı haber verildi;

A+A-

RUM EKONOMİSİNİN ÇÖKMESİNE NEDEN OLAN SİYASİLERE VE BANKACILARA TOPLU TUTUKLAMA

FOTİU SAVUNMA BAKANLIĞINA DÖNÜYOR

ELAM, BAŞPİSKOPOS II. HRİSOSTOMOS’U PROTESTO ETTİ

Rum ekonomisinin çökmesine sebep olan siyasilerle bankacıların dün akşam düzenlenen bir operasyonla topluca tutuklandığı haber verildi.

Simerini gazetesi, Rum polisinin, Rum Başsavcılığı ile işbirliği içerisinde düzenlediği operasyonda, 12 şüpheli kişiyi tutukladığını ve önümüzdeki günlerde başka kişilerin daha tutuklanacağını yazdı.

Gazete, Rum Polisi yeni Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu’nun, göreve başladığı andan itibaren, “açık” meselelerin ilerlemesinde kararlı olduğunu  kaydetti.

Tutuklananlar listesinde, iki büyük bankanın eski üst düzey yöneticilerinden sekiz tanınmış ismin bulunduğunu, ancak polisin henüz bu isimleri kamuoyuna açıklamadığını belirten gazete, bu kişilerin geçmişte yaptıkları “cesur yatırımlar” nedeniyle tutuklandıklarını yazdı.

Gazeteye göre, Rum polisi, sekiz bankacının yanı sıra, 4 eski milletvekilini de tutukladı. Dün gece yaşanan bu ani gelişmelerin, siyasi partiler arasında, Başsavcının bu kişileri cezalandırma konusundaki kararlılığı nedeniyle karmaşaya sebep olduğu belirtildi.

Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum ekonomisinin çökmesine sebep olan kişilere en ufak bir müsamaha gösterilmeyeceği ve bu kişilerin mutlaka cezalandırılacağı yönündeki açıklamasına da yer verildi.

Habere göre, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın sıkı bir dostundan da, bu konuya tepki geldi. Söz konusu şahıs, bu gelişmelerin kendilerini haklı çıkardığını; zamanında Hristofyas bunları söylediğinde kötü bir komünist olmakla suçlandığını, ancak bugün, tüm gerçeklerin ortaya çıktığını söyledi.

FOTİU SAVUNMA BAKANLIĞI’NA DÖNÜYOR

Alithia gazetesi ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un da rızasını alarak, Tasos Mitsopulos’un vefatının ardından boş kalan Savunma Bakanlığı koltuğuna, eski Savunma Bakanı Fotis Fotiu’yu oturtma kararı aldığını yazdı.

Haberde, edinilen bilgilere dayanılarak, Anastasiadis ile Papadopulos’un geçen hafta Başkanlık Sarayı’nda görüşerek, bu konuda uzlaştıkları kaydedildi.

ELAM, BAŞPİSKOPOSLUK ÖNÜNDE PROTESTO EYLEMİ DÜZENLEYECEK

Haravgi gazetesi de, Rum Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM), Başpiskopos II. Hrisostomos’un 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile ilgili açıklamalarından rahatsız olduğunu ve Başpiskoposluk önünde protesto eylemi düzenleyeceğini yazdı.

Haberde, ELAM’ın II. Hrisostomos’tan, bu açıklamalarını çürütecek başka bir açıklama yapmasını talep edecekleri ifade edildi.

Gazete, Rum polisinin, Limasol’da yaşanan olayların benzerinin yaşanmaması için bekleyişte olduğunu belirtti.

STİLİANİDİS YERİNE PİTSİLLİDİS

Politis gazetesi ise, Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilianidis yerine, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine aday olan Andreas Pitsillidis’in atanacağını yazdı.

Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, bu yönde karar aldığı belirtildi.

Bu haberlerin, Rum gazetelerinin her yıl, 1 Nisan’da yaptıkları şaka haberlerden olduğu düşünülüyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.