1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BASINI ÖZERSAY VE NAMİ’NİN DIŞ GEZİLERİNDEN RAHATSIZ...
RUM BASINI ÖZERSAY VE NAMİ’NİN DIŞ GEZİLERİNDEN RAHATSIZ...

RUM BASINI ÖZERSAY VE NAMİ’NİN DIŞ GEZİLERİNDEN RAHATSIZ...

Rum basını Özersay ve Nami’nin dış gezilerinden rahatsız...

A+A-

Rum basını Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın İsveç’te üst düzey temaslarda bulunmasını, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’a gidecek olmasını “müzakere prosedürünü kademeli olarak çöküşe sürükleme” olarak niteledi.

Fileleftheros, “Nami ve Özersay Gezide... Kıbrıslı Türk Müzakereci İsveç’te, Sözde Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan’a” başlıklı haberinde Türk tarafının Özersay ve Nami’nin dış seyahatleriyle, KKTC’yi siyasi açıdan yükseltme çabalarını devam ettirdiğini, uluslararası alanda boy göstermek ve temas etmek istediğini yazdı,

Bu tavrın “müzakereleri gittikçe çöküşe sürüklediği” iddiasında bulunarak Türk tarafının asıl amacının “çözüm değil Kıbrıs Türk oluşturucu devletçiğinin varlığının üçüncü taraflarca kabul görmesini sağlamak olduğunu” savunan gazete bütün bunların, Kıbrıs Türk ve Rum müzakerecilerin Atina ve Ankara’ya gerçekleştirdiği çapraz ziyaretlerle başladığına vurgu yaptı.

Gazete devamla Özersay’ın daha önce çıktığı yurtdışı gezilerini hatırlatarak, bazı açıklamalarına yer verdi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Martti Ahtisaari’yi kabulünden sonra yaptığı açıklamayı okurlarına “Eroğlu... ‘Kıbrıslı Rumlar Başlıklarını Tekrar Açıyor’... Prosedürden Şikâyet” başlığıyla okurlarına aktardı.

Fileleftheros haberinin “İngilizlerin Lefkoşa’daki Temasları” başlığıyla ayırdığı bölümünde ise İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un Ada’da bulunduğunu, İngiliz Yüksek Komiseri Mathew Kidd eşliğinde KKTC’de ve Rum tarafında temaslarda bulunduğunu yazdı.

Gazete Moore’un Kidd’le birlikte önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüştüğünü, ardından da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla görüşmek üzere KKTC’ye geldiğini yazdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.