1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BASININI KIZDIRDI
RUM BASININI KIZDIRDI

RUM BASININI KIZDIRDI

Davutoğlu, “Meslektaşımın ilk dış ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmiş olması çok önemli” sözleri Rum basınını kızdırdı

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Yunanistan Dışişleri Bakanı Sayın Venizelos’un ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmesi çok önemlidir” sözü rumları kızdırdı. Fileleftheros gazetesi, “ilk bizi ziyaret etti” diye yazdı.
   Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un Cuma günü Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme, dünkü Rum gazetelerinde de yer aldı.
   Politis gazetesi “Anlaşmalar Yürürlükte… Yunanistan-Türkiye İlişkileri Güçleniyor” başlıklı haberinde, Davutoğlu ile Venizelos’un Kıbrıs sorununu da görüştüklerini yazdı ve Davutoğlu’nun Sonbahar’da Atina’ya gideceğini kaydetti.
   Fileleftheros gazetesi ise “Jeopolitik Köprü Kuruyorlar… Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları Çetrefilli Olmayan Konulara Dokunmuş Görünüyorlar” başlıklı haberinde, Davutoğlu ile Venizelos’un Cuma günkü görüşmesinde, Enerji, Kıbrıs sorunu, Avrupa-Türk meseleleri ve bölgesel meselelerin ele alındığını haber verdi.
   Davutoğlu’nun, Venizelos’un yurt dışındaki ilk ziyaretini Ankara’ya gerçekleştirmesini “çok önemli” olarak nitelendirdiğini ileten gazete, Venizelos’un Ankara’dan önce Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini anımsattı ve Davutoğlu’nun Venizelos’un Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyareti “görmezden geldiğine” işaret etti.
   Haber Haravgi gazetesinde “Davutoğlu ile Venizelos Kıbrıs Sorununu da Görüştü… Türkiye Dışişleri Bakanı Önümüzdeki Kasım Ayında Atina’da” başlığıyla yer alırken, Simerini gazetesinde “Venizelos ile Davutoğlu Kıbrıs Sorununu ve Türk-Yunan Meselelerini Görüştüler”, Alithia’da ise “Venizelos’tan Ankara’ya Yıldırım Ziyaret… Davutoğlu ile Venizelos Kıbrıs Sorunuyla İlgili Olarak da Fikir Alışverişinde Bulundular” başlıklarıyla yer buldu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.