1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BASINININ DİKKATİNİ ÇEKEN DURUM
RUM BASINININ DİKKATİNİ ÇEKEN DURUM

RUM BASINININ DİKKATİNİ ÇEKEN DURUM

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde düzenlenmekte olan zirvede Kıbrıs ile ilgili paragrafı

A+A-

KULLANILAN TERMİNOLOJİ RUM BASINININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde düzenlenmekte olan 4’üncü Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi’nde benimsenen ortak açıklamada kullanılan terminoloji Rum basınının dikkatini çekti.

Fileleftheros “’Eşit Kurucu Ortak’... Türkçe Konuşan Ülkelerin Kıbrıs Türk ‘Halkına’ ‘Türk Atıfları Yapan’ Ortak Açıklaması... ‘İki Halkın Siyasi Eşitliği’” başlıklı haberinde Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi’nde benimsenen ortak açıklamanın Kıbrıs’la ilgili bölümünde kullanılan terminolojiye dikkat çekti.

Kıbrıs’ta iki halkın siyasi eşitliğine dayalı çözümün savunulduğu ortak açıklamada yürütülmekte olan prosedürün 11 Şubat Ortak Açıklaması’na dayandığı hatırlatılarak prosedüre destek beyan edildiğini aktaran gazete şunları yazdı:

“Daha da ileri gidilerek: Türkçe konuşan ülkelerin ‘Kıbrıs’taki eşit kurucu ortaklardan biri’ olan Kıbrıs Türk ‘halkının’ barışçıl ve güvenli gelecek beklentilerine’ destek beyan ediliyor. Ortak açıklamanın, Kıbrıs ile ilgili paragrafı dikkatli kaleme yazılmış olmasına karşın, Ankara’nın tezlerine ve söylemine (‘halk’, ‘kurucu ortak’, ‘siyasi eşitlik’ ifadeleri, ilgili kararlara atıfta bulunulmadan) yer veriliyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.