1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BAŞKANLIK YAPISI DEĞİŞİYOR MU?
RUM BAŞKANLIK YAPISI DEĞİŞİYOR MU?

RUM BAŞKANLIK YAPISI DEĞİŞİYOR MU?

RUM BAŞKANLIK YAPISI DEĞİŞİYOR MU?

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Başkanlığın reorganizasyonuna ilişkin öneri ve düşünceleri incelediği, ilgili açıklamaları ise noel yortusu sonrasında yapacağı kaydedildi.

Alithia gazetesi “Başkanlık’ta Değişklik” başlıklı manşet haberinde, değişikliklerin, “devlet belleğini” teşkil edecek daimi personel ile Anastasiadis’in, hükümet programının hayata geçirilmesine katkı sağlayacak yakın çalışma arkadaşlarını içerdiğini yazdı.

Gazete, Başkanlık birimlerinin, genel müdürün sorumluluğu altına girmesinin, genel müdürlüğün ise Rum Başkanlık Müsteşarlığı bünyesinde hizmet vermesinin de önerilen değişiklikler arasında bulunduğunu belirtti.

Habere göre, değişiklikler kapsamında, Rum Başkanlık Diplomatik Bürosu ve İletişim Bürosu’nun da geliştirilmesi planlanıyor.

Gazete, personel konularının dışında, Başkanlığın bütçesini belirleyerek, denetleyecek ekonomi grubu ile başkana hukuki danışmanlık yapacak bir hukuk bürosunun da oluşturulacağını yazdı.

Politis gazetesi ise “İki Bakan İstifa Etmeye Hazır” başlıklı yorumsal haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun iki üyesinin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in arzuladığı kabine değişikliğinin ileriye götürülmesi amacıyla istifa etmeye hazır olduğunu yazdı.

Gazete bu iki bakanın ismine yer vermedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.