1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BAŞSAVCILIĞI HRİSTOFYAS’A İLİŞKİN KARARINI SALI GÜNÜ VERECEK
RUM BAŞSAVCILIĞI HRİSTOFYAS’A İLİŞKİN KARARINI SALI GÜNÜ VERECEK

RUM BAŞSAVCILIĞI HRİSTOFYAS’A İLİŞKİN KARARINI SALI GÜNÜ VERECEK

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, ekonomiye ilişkin Araştırma Komitesi’ne ifade vermeyi ret etmesi durumunu ele alacak olan Başsavcılığın, ilgili kararını Salı günü vermesi bekleniyor.

A+A-

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, ekonomiye ilişkin Araştırma Komitesi’ne ifade vermeyi ret etmesi durumunu ele alacak olan Başsavcılığın, ilgili kararını Salı günü vermesi bekleniyor.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Araştırma Komitesi’nin, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, geçtiğimiz Çarşamba günü Komite önünde sözlü ifade vermeyi ret etmesi üzerine, konuyu incelemesi için  Başsavcılığa havale ettiğini anımsattı.

Hristofyas ile ilgili dosyanın Rum Başsavcılığı’na en geç yarın ulaşacağını yazan gazete yasalar gereği Hristofyas’ın, bir yıla kadar hapis veya para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini de belirtti

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, hukuk danışmanları aracılığıyla, Araştırma Komitesi’nin meşruiyetini ret ederek bunu yasa dışı ve yetkisiz olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre Hristofyas’ın danışmanlarını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis ise, Komite’nin, anayasanın öngörüleri temelinde ve Başsavcılığının uzman görüşünün ardından kurulduğunu söyledi.

Stilyanidis, Komite’nin, kurulması ve durumuna yönelik herhangi bir tartışmanın, kamu çıkarına fayda sağlamayacağını da ifade etti.  

PARTİLERİN TEPKİLERİ SÜRÜYOR

Simerini gazetesi Rum siyasi partilerin, Hristofyas’ın, Araştırma Komitesi’ne ifade vermeyi ret etmesi olayına tepki göstermeye devam ettiklerini yazdı.

Habere göre DİSİ Hukuk Danışmanı Kris Triantafillidis, DİKO Milletvekili Nikolas Papadopulos, Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Milletvekili Eleni Hrisostomos, yaptıkları açıklamalarda, kişilerin kim olduğundan bağımsız olarak, herkesin kurumlara saygı duyması gerektiğine ve aynı zamanda yasalar karşısında herkesin eşit olduğuna dikkati çektiler.

RUM MERKEZ BANKASI ESKİ BAŞKANI ATHANASİOS ORFANİDİS

Simerini ve diğer gazeteler, Rum Merkez Bankası eski Başkanı Athanasios Orfanidis’in Araştırma Komitesi’ne dün verdiği dört saatlik ifadeye, geniş bir şekilde yer verdiler.

Gazete Orfanidis’in, gerek Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ı, gerekse Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriad’i eleştiri bombardımanına tuttuğunu yazdı.

Habere göre Orfanidis, AKEL’in parti maksatlarından bahsetmekten de geri kalmazken, kararların partinin çıkarlarına göre alındığını veya alınmadığını söyledi.

AKEL Hükümeti’nin izlediği siyasetle, bir nesil geri gittiklerini ifade eden Orfanidis, mevduatların tıraşlanması konusunun 2013  Rum Başkanlık seçimlerinden önce kapandığını da savundu.

Orfanidis, ekonominin, Hristofyas Hükümetinin seçilmesinin ardından çökmeye başladığını, ekonominin yeniden inşa edilmesi için çok yıla gereksinim olduğunu söyledi.

AKEL ve Panikos Dimitriadis başkanlığındaki Merkez Bankası’nın, iyi hazırlanmış bir planla, parti ve başka maksatlara hizmet etmek için bankacılık sisteminde büyük bir zarara neden olduğunu da söyleyen Orfanidis, “Hristofyas Hükümeti Destek Mekanizması’na başvurmayı geciktirmese ve Haziran 2012’den itibaren yardım isteseydi, İspanya ile birlikte memorandum daha ılımlı olurdu” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.