1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM HÜKÜMETİ İLE “KIBRIS BANKASI” ARASINDA DOĞALGAZ İŞBİRLİĞİ
RUM HÜKÜMETİ İLE “KIBRIS BANKASI” ARASINDA DOĞALGAZ İŞBİRLİĞİ

RUM HÜKÜMETİ İLE “KIBRIS BANKASI” ARASINDA DOĞALGAZ İŞBİRLİĞİ

Rum Hükümeti ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Bankası” arasında, doğalgaz konusunun ekonomik boyutlarına ilişkin

A+A-

Rum Hükümeti ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Bankası” arasında, doğalgaz konusunun ekonomik boyutlarına ilişkin bir anlaşmanın imzalanmasının gündemde olduğu bildirildi.

Alithia gazetesi, haberinde, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) yer alan doğalgaz yataklarının kullanımı konusunda Rum hükümetine birçok öneri geldiğini, “Kıbrıs Bankası”nın ise bu önerilerin değerlendirilmesi konusunda danışmanlık görevi üstlenmesinin öngörüldüğünü yazdı.

Gazete, önümüzdeki günlerde bu konuda bir basın açıklaması yapılmasının beklendiğini de belirtti.

İSRAİL DOĞALGAZINA TÜRKİYE’DEN İLGİ

Öte yandan Politis gazetesi, İsrail’in MEB’inde yer alan doğalgazın Türkiye’ye satılması konusunda İsrail’de açılan ihaleye 10 Türk şirketi ve yabancı ortaklarının başvurduklarını, bu konunun İsrail basınında geniş yer bulduğunu yazdı.

İsrail basınına dayandırarak haberini yayımlayan gazete, İsrail’den Türkiye’ye doğalgaz ithal etmek isteyen Türk şirketleri ve yabancı ortaklarının, 15 yıllık sözleşmeler karşılığında 22-31 milyar dolarlık ithalat yapmalarının öngörüldüğünü belirtirken bu şirketlerin, doğalgazın Türkiye’ne ne zaman ve nasıl getirileceğine dair İsrail hükümeti ve bölge ülkeleriyle de görüşmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Haberde, Rum hükümetinin ise, Kıbrıs sorunu çözülmeden Türkiye’ye İsrail’den doğalgaz götürülmesi konusunda hiçbir işbirliğinde yer almayacağını duyurduğu da vurgulandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.