1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI’NIN BELGELERİNİ ÇALDILAR
RUM İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI’NIN BELGELERİNİ ÇALDILAR

RUM İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI’NIN BELGELERİNİ ÇALDILAR

Rum polisinin, 19 yaşındaki Pontuslu Rum ile 33 yaşındaki Gürcü’nün yer aldığı araçta devlete ait belgeler ile siyasi partilerin Ulusal Konsey’in işleyiş yöntemine ilişkin önerilerinin yer aldığı belgeler bulmasının ardından alarma geçtiği belirtildi

A+A-

İKİ YABANCININ TASARRUFUNDA DEVLET BELGELERİ İLE PARTİLERE AİT ULUSAL KONSEY ÖNERİLERİ BULUNDU

Rum polisinin, 19 yaşındaki Pontuslu Rum ile 33 yaşındaki Gürcü’nün yer aldığı araçta devlete ait belgeler ile siyasi partilerin Ulusal Konsey’in işleyiş yöntemine ilişkin önerilerinin yer aldığı belgeler bulmasının ardından alarma geçtiği belirtildi. 

Simerini gazetesi, Rum polisinin, geçtiğimiz cumartesi akşam Güney Lefkoşa’daki surlar içinde, kontrol için durdurduğu ve bir Pontuslu Rum ile bir Gürcü’nün yer aldığı araçta devlete ait belgeler bulmasının ardından Rum İçişleri eski Bakanı Eleni Mavru aleyhine casusluğun söz konusu olup olmadığı sorularını gündeme getirdiğini yazdı.

Habere göre olayın ardından iki yabancı tutuklandı.

Bu olayın poliste büyük endişe yarattığını ve polisin, olayı büyük bir gizlilikle araştırdığını yazan gazete araştırmaya Rum İstihbarat Teşkilatı’nın(KİP) da müdahil olduğunu, ayrıca casusluk olayının arkasında Türklerin olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu ileri sürdü.

Gazete casusluk olayının arkasında Türklerin olabileceğine dair şüphelerin, iki yabancının yer aldığı aracın, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden bir Türk’e ait olduğunun tespit edilmesinin ardından ortaya çıktığını savundu.

Habere göre iki yabancının tutuklanmasının ardından Eleni Mavru polise ifade verirken araçta bulunan belgelerin birçoğunu da teşhis etti.

Politis gazetesi ise ilgili haberinde Rum İçişleri eski Bakanı Eleni Mavru’nun zimmetinde bulunan belgelerin, 33 yaşındaki Gürcü’nün kullandığı bir Türk’e ait araçta tespit edildiğini yazdı.

Gazete, polisin, 33 yaşındaki Gürcü’nün isminin kaçak göçmenler listesinde yer aldığını ve söz konusu Türk’ün sahte belge olayından sekiz ay hapis yattığını tespit etmesinin ardından alarma geçtiğini yazdı.

Habere göre Eleni Mavru polise verdiği ifadede, bir naylon poşet içerisinde söz konusu belgeleri başka kağıtlarla birlikte, hizmetçisinin geri dönüşüm amaçlı alması için evinin yanındaki çöp varilinin yanına koyduğunu söyledi.

Mavru söz konusu belgelerin gizli olmadığını, bunlardan bazılarının Kıbrıs sorununa ilişkin (özlü değil) prosedürel konuları içerdiğini ifade etti. Mavru bazı belgelerin ise Ulusal Konsey’in işleyişine ilişkin  partilerin önerileriyle ilgili olduğunu belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.