1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUM İDARESİ ALTINA GİRECEK BÖLGELERDE MÜLKLERİN İADESİ GEREK”
“RUM İDARESİ ALTINA GİRECEK BÖLGELERDE MÜLKLERİN İADESİ GEREK”

“RUM İDARESİ ALTINA GİRECEK BÖLGELERDE MÜLKLERİN İADESİ GEREK”

Rum mülkiyet çalışma grubundan...

A+A-

Rum mülkiyet çalışma grubundan adının saklı kalmasını isteyen bir kaynak Kıbrıs Türk ve Rum mülkiyet çalışma gruplarının bir aydır ortak görüşmeye başladığı bilgisi dışında mülkiyetle ilgili geniş detaylar verdi.

Adı açıklanmayan ancak Anastasiadis hükümetinden olduğu belirtilen” kaynağın Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamaları Simerini “Mülkiyet Karmaşık” başlığı altında aktardı.

Gazeteye göre söz konusu kaynak, “Yaklaşık 1 aydır Kıbrıs Türk çalışma grubuyla ortak görüşmelere başladık. İki tarafın mülkiyet uzmanları da müzakerecilerle bir görüşme yaptı. Hem müzakerecilerin, hem de başkanın işini kolaylaştıracak bir de uzman görüşü var” dedi.

DİMOPULOS KARARI

“AİHM Dimopulos kararıyla kullanıcının ‘benzeri görülmemiş’ haklar edindiğine değinen kaynak, “Bahse konu karar, AİHM içtihadında mevcuttur ancak mal sahibinin haklarını kökünden değiştiremez. Bazı olgular dikkate alınabilir ancak mal sahibinin hakkı korunur ve öncelik iadedir temel ilkesi ortadan kaldırılamaz” ifadesini kullandı.

Adı geçen kaynak, Kıbrıs Rum idaresi altına girecek bölgelerle ilgili tezlerinin, bütün mülklerin mutlak iade edilmesi gerektiği şeklinde olduğunu ancak Kıbrıs Türk tarafının bugünkü tezinin ne olduğunun netleşmediğini savundu.

“HALK ARTIK NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAMAYA BAŞLAMALI”

Büyük bölümü Kıbrıs Türk malı üzerinde bulunan Larnaka Havaalanı konusuna da değinen sözkonusu kaynak, kategorilerden birinin, kamu menfaati için istimlak edilen mallar olduğunu ve mahkeme içtihatlarına göre bu örnekte de tazminat olacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.