1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM KESİMİ TARAFINDAN RUSLARA SAĞLANACAK KOLAYLIKLAR
RUM KESİMİ TARAFINDAN RUSLARA SAĞLANACAK KOLAYLIKLAR

RUM KESİMİ TARAFINDAN RUSLARA SAĞLANACAK KOLAYLIKLAR

Rusların, Rum kesimi tarafından kendilerine bazı kolaylıklar sağlanmasını talep ettiklerine dair haberlerin ardından, “güvenilir bir diplomatik kaynak”, Rum hükümetinin, başka ülkelere sağladığı kolaylıklar gibi, Ruslara da bazı kolaylıklar sağlanmasını t

A+A-

Rusların, Rum kesimi tarafından kendilerine bazı kolaylıklar sağlanmasını talep ettiklerine dair haberlerin ardından, “güvenilir bir diplomatik kaynak”, Rum hükümetinin, başka ülkelere sağladığı kolaylıklar gibi, Ruslara da bazı kolaylıklar sağlanmasını tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Haravgi gazetesi “Diğerlerine Olduğu Gibi Moskova’ya da Kolaylıklar” başlığıyla yayımladığı haberinde, bahse konu diplomatik kaynağın, Moskova’nın, Baf’ta bulunan “Andreas Papandreu Hava Üssü’nde” kendisine bazı kolaylıklar sağlanmasını istediğine dair bilgileri, asılsız bilgiler olarak reddettiğini yazdı.

Gazeteye göre, bu kolaylıkları somutlaştırması istenen aynı diplomatik kaynak, bunlarla ilgili olarak örneğin, Limasol Limanı veya bir yerde talep edilebilecek yakıt ikmali veya ihtiyaç olması halinde, bölgedeki Rus vatandaşların tahliye edilmesi konusundaki kolaylıklara atıfta bulundu.

Aynı kaynak, bu gibi kolaylıkların zaman zaman, Fransızların yanı sıra, Kanadalılar ve başka ülkelere de verildiğini anımsattı.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, bu konunun, Rusya’nın Rum kesimini ziyaret etmeye karar vermesi halinde, yetkili bakanlıkla daha somut bir şekilde görüşüleceğini ekledi.

KASULİDİS

Gazeteye göre, Rusların Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü’nde” kendilerine bazı kolaylıklar tanınmasını istediklerine dair haberi yorumlayan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ise, Rusya’nın dost bir ülke olduğunu ve özellikle basın yoluyla bu çeşit varsayımlarda bulunmamaları gerektiğini ifade etti.

Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının ortaklaşa bir şekilde çalıştıklarını ve şu anda duyuracak bir şeyleri olmadığını dile getiren Kasulidis, kendisinin, bu hususta kamuoyunun önünde bir tartışma yapılmasını kabul etmediğini ve bunun dış politikalarına etiketler yapıştırarak zarar verdiğini anlattı.

Birçok dostları olduğunu ve onları dost gibi tutmak (korumak) istediklerini ifade eden Kasulidis, ülke içinde yapılacak bir kamuoyu tartışmasının, iyi bir şey olmadığını söyledi.

“Dış politikalarının dengeleri” ifadesinden rahatsız olduğunu da belirten Kasulidis, buna karşı çıkarak, dış politikalarında denge konusu ve etiketler olmadığını, aynı zamanda bazı etiketler konulmasını da kabul etmediğini kaydetti.

Kasulidis, önemli olan şeyin etiket değil, içerik olduğunu sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.