1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM KESİMİ TÜRKİYE İLE 53.7 MİYON EORU’LUK TİCARET YAPTI!
RUM KESİMİ TÜRKİYE İLE 53.7 MİYON EORU’LUK TİCARET YAPTI!

RUM KESİMİ TÜRKİYE İLE 53.7 MİYON EORU’LUK TİCARET YAPTI!

Onlarca milyon Euro’luk ticari işlem yapıldığı ileri sürülerek;

A+A-

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Rum kesimi ile Türkiye arasında, 2002–2012 yılları arasında, onlarca milyon Euro’luk ticari işlem yapıldığı ileri sürüldü.

Haberi “Türkiye ile 53,7 Milyon Euro’luk Ticari İşlem” başlığıyla ilk sayfadan yayımlayan Fileleftheros gazetesi, Rum Merkez Bankası’nın, Maliye Bakanlığı aracılığıyla Meclis’e ilettiği bilgilere dayanarak, Rum kesiminden Türkiye’ye bahse konu dönem içerisinde, ithalattan ötürü, 42,5 milyon Euro’luk bir miktarın ulaştığını yazdı.

Haberinde, yıllara göre rakamlarla ilgili detaylara da yer ayıran gazete, 2002–2012 yılları arasında Türkiye’den Rum kesimine ulaşan miktarın ise 11,2 milyon Euro olduğunu belirtti.

Meclisin, Türkiye’den Rum kesimine ve Rum kesiminden Türkiye’ye yönelik hizmetler, aynı zamanda ithalat ve ihracat işlemlerinin hacmiyle ilgili yazılı bilgi istediğini, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in de yanıt vermek yerine 3 Nisan tarihinde Meclis’e; Merkez Bankası tarafından kendisinden gönderilen bir liste yolladığını kaydeden gazete, Merkez Bankası’nın, bu unsurların kamuoyunun bilgisine sunulmamasını istediğini belirtti.

Meclisin bu işlemlerin neyle ilgili olduğu, nasıl yapıldığı ve kimler tarafından yapıldığı konusunda herhangi bir bilgisi olmadığını kaydeden gazete, işlemlerin Merkez Bankası aracılığıyla gerçekleştiğinin ise kesin olduğunu ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.