1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM KESİMİNDE UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU
RUM KESİMİNDE UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU

RUM KESİMİNDE UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU

Güney Kıbrıs’a yabancı öğrenci ve bunun uzantısı olarak ;

A+A-

 

Rum kesimindeki Açık Öğretim Fakültesi'nin, uzaktan eğitim koordinatörlüğü konusunda yeni bir rol üstleneceği ve bu yönde bir öneride bulunduğu haber verildi.

Güney Kıbrıs’a yabancı öğrenci ve bunun uzantısı olarak yurtdışından yabancı kaynak çekilmesi hedefiyle, Açık Öğretim Fakültesi’nin, Rum kesiminin bütün diğer akademik kurumları için uzaktan eğitim verme platformuna dönüşeceğini yazan Fileleftheros gazetesi, Rum Eğitim Bakanı’nın geçtiğimiz gün bu konu hakkında, özel ve devlet üniversitelerinin temsilcileriyle bir görüşme yaptığını ekledi.

Gazeteye göre, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis, akademik kurumların temsilcilerini, “yabancı ülkelerin büyükelçileriyle hali hazırda temaslarda bulunduğu ve elçilerin bu programların hayata geçirilmesine ilgi gösterdikleri” konusunda bilgilendirdi.

EĞİTİM BAKANLIĞINDAN DENİZCİLİK EĞİTİMİ

Alithia gazetesinde yer alan bir haberde ise, Rum Eğitim Bakanlığı’nın, denizcilik alanı içerisine giren eğitim programları verilmesi üzerinde çalıştığı haber verildi.

Gazeteye göre, Rum Sağlık Bakanı Kostas Kadis, bir milletvekilinin sorusuna yanıtında, devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerindeki bu çeşit programlar haricinde, “Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi’nin” (TEPAK) de, Gemi Mühendisliği Bölümü kurulması üzerinde çalıştığını dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.