1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. RUM MALİYE BAKANI DOĞRULADI!
RUM MALİYE BAKANI DOĞRULADI!

RUM MALİYE BAKANI DOĞRULADI!

RUM YÖNETİMİNİN 13,9 METRİK TON ALTIN SATMA NİYETİ, SERBEST PİYASADA ALTIN FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

A+A-

Rum Maliye Bakanı Haris Yeoryiadis, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, Rum yönetiminin önümüzdeki aylarda altın rezervlerinin bir bölümünü satmayı planladığını doğruladı ancak bu satışı Rum Merkez Bankası’nın onaylaması gerektiğini söyledi.

Fileleftheros “Merkez Bankası Deposunda 13,9 Metrik Ton Altın” başlıklı haberinde Yeoryiadis’in, Bloomberg’e Anastasiadis hükümetinin ikinci bir yardım programına muhtaç olmamak için elinden geleni yapacağını söylediğini de yazdı.

Yeoryiadis’in altın satışı konusunda detayların zamanı geldiğinde, özellikle Rum Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından düzenlenmesi gerektiğini de söylediğini belirten gazeteye göre Bloomberg, Rum Merkez Bankası depolarındaki rezerv altın miktarının Dünya Altın Konseyi verilerine göre 13,9 metrik ton olduğuna işaret etti.

Aynı gazete Bloomberg TV’yi kaynak gösterdiği başka bir haberinde Rum yönetiminin altın rezervlerinin bir bölümünü satma niyetinde olduğunu açıklamasından sonra serbest piyasada altın fiyatlarının düşüş trendindeki dördüncü gününe girdiğini yazdı.

Politis haberi “Altın Satılık... Ancak Haris Yeorgiadis Merkez Bankası’nın Onayından Sonra Diyor” başlığıyla yansıttı.

Gazeteye göre Rum Maliye Bakanı Bloomberg’e yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasının söz konusu olmadığını da söyledi.

Altın rezervi satışıyla ilgili ortaya çıkan meselenin Rum meclisinde de görüşüleceğini belirten gazete, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis’in önceli gün “Kıbrıs altınının satılması bilgileri ve bunun Kıbrıs ekonomisine etkileri” başlıklı konuyu Meclis Maliye Komitesi gündemine yazdırdığını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.