1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM MİLİ MUHAFIZ ORDUSU DAĞITILACAK MI
RUM MİLİ MUHAFIZ ORDUSU DAĞITILACAK MI

RUM MİLİ MUHAFIZ ORDUSU DAĞITILACAK MI

Rum Mili Muhafız Ordusu Dağıtılacak Mı

A+A-

YKP, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ve Rum Mili Muhafız Ordusu’nun (RMMO) dağıtılmasını ve bütçelerinin kamusal ihtiyaçlar için harcanmasını; askeri törenlerin iptal edilmesini; yaşamın birçok alanına pahalılık olarak yansıyan Güvenlik Kuvvetleri Güçlendirme Fonu’nun hemen kaldırılmasını talep etti.

YKP Yürütme Kurulu yazılı açıklamasında, GKK bütçesinin Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oybirliğiyle onaylanması değerlendirdi.

GKK bütçesinin onaylandığını ve yalnızca personel ve benzeri giderleri karşılamak için 259 milyon 500 bin TL olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, “Düşünün 259 milyon 500 bin TL ile neler yapılmaz” denildi.

Buna TC’den gelen silah ve teçhizat yardımları da eklendiğinde ortaya korkunç rakamlar çıktığı savunulan açıklamada, Güvenlik Kuvvetleri Güçlendirme Fonu’nun da nasıl harcandığının bilinmediği ileri sürüldü.

Açıklamada, “Bir yandan askeri törenlerin bütün hızı ile sürdüğü, binlerce askerin, tankın ve topun sokaklarda defalarca yürütüldüğü, diğer yandan GKK bütçesinin oybirliği ile geçtiği bu zamanlarda, Kıbrıs sorunun çözümü için gerçekten umutlu olmak güçleşmektedir” ifadeleri yer aldı.

“Bu miktarın kamusal eğitim ve sağlık sisteminin geliştirilmesi için kullanılsa çok daha yararlı olmaz mı?” sorusu sorulan YKP açıklamasında, “Hala daha savaşa, militarizme yatırım yapılması kabul edilemez” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.