1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM MİLLETVEKİLLERİ TÜRKİYE’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK
RUM MİLLETVEKİLLERİ TÜRKİYE’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK

RUM MİLLETVEKİLLERİ TÜRKİYE’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK

Rum Milletvekilleri Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci olarak katılacak

A+A-

Rum milletvekillerinden Kiriakos Hacıyannis ile Athina Kiriakidu’nun, 10 Ağustos’ta Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gözlemcileri arasında bulunacakları haber verildi.

DİSİ partisinin sözde “Mağusa” milletvekillerinden Hacıyannis’in, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan ilk turunda, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) gözlemcilik görevini yürüteceğini yazan Politis gazetesi, DİKO milletvekillerinden Athina Kiriakidu’nun ise Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) temsilcisi olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla Ankara’ya gideceğini kaydetti.

Avrupa Halk Parlamentosu’nun (AHP) AGİT’teki Parlamento Grup Başkan Yardımcısı olan Hacıyannis’in seçimler dolayısıyla bu akşam Türkiye’ye hareket edeceğini yazan gazete, Hacıyannis’in, gözlemci heyetinin üyesi olarak, Cumhurbaşkanlığı adayları veya temsilcileriyle görüşmeler yapacağını da belirtti.

Gazete, DİKO milletvekillerinden Athina Kiriakidu’nun ise, 10 Ağustos Pazar günü, seçim sürecini izlemek için, Ankara’dan İzmir’deki seçim merkezine geçeceğini ekledi.

TAK

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.