1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM MOTOSİKLETLİ EYLEMCİLER METEHAN SINIRINI KAPATTI
RUM MOTOSİKLETLİ EYLEMCİLER METEHAN SINIRINI KAPATTI

RUM MOTOSİKLETLİ EYLEMCİLER METEHAN SINIRINI KAPATTI

Rum motosikletli eylemciler Metehan sınırını kapattı

A+A-

 Derinya’da 1996 yılında meydana gelen sınır delme olaylarında hayatını kaybeden Kıbrıslı Rumlar Tasos İsaak ve Solomos Solomu için motosikletleri ile eylem yapan Rumlar Metehan Sınır kapısından geçişleri engelliyor...

Edinilen bilgilere göre Türk ve Rum sınır kapılarında işlem yapıldığı fakat eylemciler yüzünden geçişin sağlıklı sağlanamadığı öğrenildi.

Özellikle Larnaka ve Baf Havalimanı'na gitmek isteyenlerin zor anlar yaşadığı olayda yolcular farklı kapılardan geçişleri deniyor.

Öte yandan Rum motosikletilerin, Derinya’da 1996 yılında meydana gelen sınır delme olaylarında hayatını kaybeden Kıbrıslı Rumlar Tasos İsaak ve Solomos Solomu için bu yıl Berlin’den başladıkları sürüşlerinin Yunanistan’daki kısmının dün tamamlandığı ve motosikletlilerin Güney Kıbrıs’a döneceği haber verilmişti.

Rum motosikletlilerin “özgürlük sürüşü” adını verdikleri sürüşlerine 16 Temmuz’da Berlin’den başladıklarını ve bunun son aşamasının önümüzdeki Cumartesi günü Güney Kıbrıs’ta tamamlanacağını yazan Simerini, sürüşün Paralimni mezarlığında son bulacağını belirtilmişti.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.