1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM MÜZAKERECİ ANDREAS MAVROYANNİS OLABİLİR
RUM MÜZAKERECİ ANDREAS MAVROYANNİS OLABİLİR

RUM MÜZAKERECİ ANDREAS MAVROYANNİS OLABİLİR

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafı adına masaya oturacak müzakereci için büyükelçi Andreas Mavroyannis’i önerme eğiliminde olduğu haber verildi.

A+A-

PARTİLER RUM ULUSAL KONSEYİ ALT KOMİTELERİNE UYGUN İSİM ARIYOR

ANASTASİADİS’İ 18 HAZİRAN’DAKİ TOPLANTIDA BEKLEYEN SORUNLAR

Henüz kesin karar olmamasına karşın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafı adına masaya oturacak müzakereci için büyükelçi Andreas Mavroyannis’i önerme eğiliminde olduğu haber verildi.

Alithia “Müzakereci Mavroyannis” başlıklı haberinde Anastasiadis’in Rum Ulusal Konseyi’ne sunacağı, Konsey üyelerinin tamamını mümkün olduğunca tatmin edecek Kıbrıs müzakere grubunu neredeyse kararlaştırdığını yazdı.

Gazete henüz kesin olmamakla birlikte Anastasiadis’in, müzakerecilik mevkiine büyükelçi Andreas Mavroyannis’i önerme eğiliminde olduğunu belirterek, Mavroyannis’in Tasos Papadopulos zamanında müzakere grubu üyesi, Dimitris Hristofyas zamanında Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığını yürüttüğü dönemde “Avrupa Konularından Sorumlu Başkanlık Müsteşarı” olduğunu hatırlattı.

Habere göre Anastasiadis’in Rum Ulusal Konseyi’ne önermeye hazırlandığı, Mavroyannis başkanlığındaki müzakere grubunda Alekos Markidis, Tumazos Çelebis, Hristos Kliridis, Kipros Hrisostomidis ve Panayotis Dimitriu ile bir ihtimal Polis Poliviu da olacak.

Haftalık Mahi manşet haberine “Adı Mavroyannis... Alekos Markidis, Panayotis Dimitriu, Kipros Hrisostomidis, Polis Poliviu, Hristos Kliridis ve Belki Tumazos Çelebis’le Birlikte Müzakere Grubunu Oluşturacak” başlığını attı.

Rum müzakere grubunda yer alacak isimler arasında yer alan Tasos Conis hakkında AKEL’den yalanlama olmasına karşın Çelebis’in gruba katılıp katılmayacağının henüz netleşmediğini belirten gazete edindiği bilgilere dayanarak Anastasiadis’in siyasi partilere, Ulusal Konsey alt komitelerini oluşturmak maksadıyla Kıbrıs sorununun her bir başlığında uzman kişileri kendisine bildirmesini istediğini de haber verdi.

PARTİLER RUM ULUSAL KONSEYİ ALT KOMİTELERİNE UYGUN İSİM ARIYOR

Gazete siyasi partilerin halen parti içi istişareler yaparak Anastasiadis’e önerecek uygun isimler aramakta olduklarına işaret ettiği haberinde Mülkiyet, İç Yönetim, Toprak ve Güvenlik konularında alt komiteler kurulabileceğini yazdı.

Habere göre Rum müzakere grubunun takviyesi için yurtdışından uzman getirtilecek. Halen biri İsviçreli biri de Belçikalı olmak üzere iki anayasa uzmanından söz edildiği belirtiliyor ancak isim verilmiyor.

Gazete Anastasiadis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili karşılaştığı en büyük sorunun görüşmelerin çerçevesi ve müzakerelerin yeniden başlayacağı zemin olduğunu belirttiği haberinde Rum tarafının bir yandan müzakere masasını Hristofyas müzakerelerinin sonuçlarından temizlemekte zorlanırken bir yandan da  Anastasiadis’in seçim öncesinde halka verdiği, Hristofyas-Talat görüş birliklerinin kendisini bağlamadığı vaadini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

ANASTASİADİS’İ 18 HAZİRAN’DAKİ TOPLANTIDA BEKLEYEN SORUNLAR

Habere göre Anastasiadis hükümeti, 18 Haziran’da toplanacak Ulusal Konsey’de karşılaşabileceği sorunlar şunlar:

1.AKEL’in, Hristofyas’ın “tavizlerinin” geri çekilmemesi konusundaki ısrarı; 2- Siyasi partilerin ve DİSİ çevrelerinin müzakere grubunun oluşumuna tepkileri çünkü Rum müzakere grubu için şu anda adı ortada dolaşanların neredeyse tamamı Annan planı destekçisiydi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.