1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM POLİSİNDEN CADDE ORTASINDA MEYDAN DAYAĞI
RUM POLİSİNDEN CADDE ORTASINDA MEYDAN DAYAĞI

RUM POLİSİNDEN CADDE ORTASINDA MEYDAN DAYAĞI

Rum tarafında siyasi mülteci sıfatıyla yaşayan, Rum bir kadınla evli ve 4 yaşında da bir kızı olan

A+A-

CİDDİ YARALANMAYLA SONUÇLANAN POLİS ŞİDDETİNİN VİDEOSU YAYINLANDI

OMBUDSMAN VE İNSAN HAKLARI KOMİSERİ SAVVİDU: “IRKÇI ŞİDDETE SIFIR TOLERANS VE İBRETLİK CEZA”

Rum tarafında siyasi mülteci sıfatıyla yaşayan, Rum bir kadınla evli ve 4 yaşında da bir kızı olan Afrikalı Sylvain Faloubiyissane’ye, Rum Polisi Çevik Kuvveti (MMAD) mensubu bir polis tarafından cadde ortasında meydan dayağı çekildi.

Haravgi’nin manşete çektiği, diğer gazetelerin de geniş yer verdiği habere göre, Lefkoşa’nın Rum kesiminde sokak ortasında gördüğü polis şiddeti nedeniyle ayağından ciddi yara alan Faloubiyissane hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Rum tarafında faaliyet gösteren KISA isimli ırkçılık karşıtı örgüt polis şiddetinin kaydedildiği videoyu yayınladı.

CİDDİ YARALANMAYLA SONUÇLANAN POLİS ŞİDDETİNİN VİDEOSU YAYINLANDI

Arabasına doğru giderken, iki Afrikalı’yı aramakta olan üç polisin, ellerini duvara koymasını emrederek kendisini de aramaya kalkıştığını anlatan Faloubiyissane polislerin kendisinden kimlik belgelerini istediklerini, doğum belgesi ve kimlik verdiğini, bunun üzerine karakola götürmek için polis aracına binmesini istediklerini anlattı. Faloubiyissane polis aracına bindirilip karakola götürülme sebebini sorduğunda ise polislerden birisinin kendisine saldırarak kelepçe takmaya çalıştığını, yaşanan boğuşmada yere düştüğünü ve polisle mücadelesinin, ambulans gelene kadar sürdürdüğünü anlattı.

Gazete KISA tarafından yayınlanan ve halk arasında şok ve öfke yaratan şiddet videosundan alınmış bir fotoğrafa da yer verdiği haberinde, Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’nde Faloubiyissane’nin ayağında kırık saptandığını ve ameliyat gerekip gerekmediğinin önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini yazdı.

Habere göre AKEL ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin birer açıklamayla kınadığı sokak ortasında polis şiddetiyle ilgili; biri Faloubiyissane hakkında “meşru tutuklamaya direnme”, öteki de polis hakkında orantısız şiddet kullanmayla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı.

OMBUDSMAN VE İNSAN HAKLARI KOMİSERİ SAVVİDU: “IRKÇI ŞİDDETE SIFIR TOLERANS VE İBRETLİK CEZA”

Alithia “Dayak Şikayeti İçin İki Cezai Kovuşturma” başlıklı haberinde Ombudsman ve İnsan Hakları Komiseri Liza Savvidu’nun dün Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’ne giderek Faloubiyissane’yi ziyaret ettiğini yazdı.

Habere göre Savvidu bu tür olayların, Güney Kıbrıs’ta yaşayan mültecilere ve göçmenlere yönelik şiddet ve kötü muamele konusunu perde önüne getirdiğini belirterek bunların engellenmesinin tek yolunun, derhal ve tam araştırma, ırkçı şiddete sıfır tolerans ve sorumlularına ibretlik ceza verilmesi olduğunu vurguladı.

Simerini haberi “KISA Tarafından Yayınlanan Yabancı Uyruklunun Şiddet Kullanılarak Tutuklanma Videosu Şok ve Tepki Yarattı... Hukuk Dairesi’nden Araştırmalar, Partiler Kınadı... Şikayet Araştırılıyor” başlığıyla okurlarına aktardı.

Fileleftheros “Kötü Muamele Konusunda Çifte Araştırma” başlığını attı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.