1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM POLİSLER ÇETELER ARASI SAVAŞA KARIŞTI...
RUM POLİSLER ÇETELER ARASI SAVAŞA KARIŞTI...

RUM POLİSLER ÇETELER ARASI SAVAŞA KARIŞTI...

3 Rum KKTC’ye kaçtı mı?

A+A-

LARNAKA’DA RAKİP ÇETE ÜYELERİ İÇİN YAPILAN CİNAYET PLANINA KARIŞAN ÇETE ÜYESİ, ÜÇ RUM POLİS YARDIMIYLA KAÇMIŞ

Larnaka’da faaliyet gösteren yeraltı çetelerinden birinin, rakip çetenin başkan ve iki adamının “kellesini almak” için planladığı, ancak polise ihbar edilmesi üzerine bozulan üçlü cinayet planına karıştıkları için aranan üç Rum’un polis yardımıyla kaçtığı haber verildi.

Simerini haberi; “Polisler Kaçmalarına Yardım Etti... Polis Mensupları Aranan Üç Kişiye Tutuklanacaklarını Haber Verdi... Polis Bilgileri Doğrulamıyor Ama Yalanlamıyor Da” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazeteye göre, Rum Polis Teşkilatı’ndan bazı memurların; Athos Eftimiu (E/38), Lazaros Filippu (E/37) ve Kiriakos Prastitis  (E/45) isimli Rumlara, rakip çete başı ve iki adamının öldürülmesi için bir de Yunan tetikçi tutulan cinayet planına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanacaklarını haber verdiği yolunda bilgiler var.

Bu bilgilerin sorulduğu Rum Polis Basın Sözcülüğü’nden Nikoleta Tirimu’nun bilgileri ne doğruladığını ne de yalanladığını vurgulayan gazete, haklarında Avrupa Tutuklama Emri çıkartılan 3 Rum’un “KKTC’ye kaçtığını” da iddia etti.

Habere göre, tetikçiye iki tabanca sağlamayı teklif eden - ancak tetikçinin iz bırakmamak için tek tabanca kullanacağını söyleyerek reddettiği belirtildi - 55 yaşındaki Larnakalı Rum işadamı Yoannis Yoannu tutuklanırken, aranmakta olan üç kişinin evlerinde yapılan aramada cinayet planında kullanılması planlanan silahlar (kalaşnikof ve skorpion tipi silahlar ve iki tabanca) bulunamadı.

Rum polisi, haklarında cinayet planı hazırlanan Çikito lakaplı Yorgos Yeorgiu, Andreas Arapis ve Pambos Tirimos’un ifadelerine başvuracak.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.