1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM SAVUNMA BAKANI HRİSTOFOROS FOKAİDİS İLE SÖYLEŞİ
RUM SAVUNMA BAKANI HRİSTOFOROS FOKAİDİS İLE SÖYLEŞİ

RUM SAVUNMA BAKANI HRİSTOFOROS FOKAİDİS İLE SÖYLEŞİ

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile söyleşi.

A+A-

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Savunma Bakanlığı’nın şu an esaslı bir reform sürecinde bulunduğunu söyledi.

Alithia gazetesinde yer alan demecinde, hayata geçirildikleri zaman ilan edilecek olan bir dizi inisiyatife ve sistematik çabaya başladıklarını dile getiren Fokaidis, vatandaşların sadece sözler duymaktan yorulduklarının tam anlamıyla farkında olduğunu dile getirdi.

Devletin niyetlerine dair birçok kez hayal kırıklığı ve endişe ifade edilmesinin sebeplerinden birinin, çoğu zaman çok şey söyleyip az şey yaparak, vatandaşları hayal kırıklığına uğratmaları olduğunu dile getiren Fokaidis, bu yüzden, yedek askerlik, askere alınan gençler ve subaylarla ilgili bir dizi inisiyatif hakkında, sessiz bir şekilde hareket etmekte olduklarını ifade etti.

Örneğin geçtiğimiz hafta, bir işin layık olanlarca yapılması ve eşitlikçilik meseleleriyle ilgili bir dizi köklü değişiklik ilan ettiklerini ve bunların oldukça önemli olduğunu düşündüğünü dile getiren Fokaidis, çünkü bunların, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) reorganizasyonu için yaptıkları çabaların arka planında olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bu reorganizasyonu hayata geçirmeye çağrılacak olanların buna inanmaları gerektiğini ifade eden Fokaidis, bir diğer ifadeyle, bu değişim çabasının tümüne bilinçli bir katılım olması gerektiğini söyledi.

Askerlik görev süresinin azaltılması konusunda ise Fokaidis, bunun bütünlüklü reorganizasyon planıyla tam anlamıyla ilişkili olduğunu, bununla birlikte bunun programın bir parçası olduğunu ve yapılacağını dile getirdi.

“BEŞ TEMEL DEĞİŞİKLİK”

Demecinde, RMMO ile ilgili beş temel değişikliğe de değinen Fokaidis, Yeşil Hat veya yüksek zorluk derecesine sahip olan birlikler olarak tanımlanan yerlerde görev yapan askerlerin, örneğin ofislerde görev yapan askerlerden daha fazla izin hakkına sahip olacaklarını söyledi.

Toplumsal zorluklar komitesiyle ilgili yeni bir sistemin uygulamaya konulduğunu da ifade eden Fokaidis, bu komitenin, askerlerin nakil ve/veya atamalarıyla ilgili şikâyetlerin değerlendirilmesiyle ilgilenmekte olduğunu belirtti.

Özellikle silahlanma konularıyla ilgili bazı somut kadrolarda, maksimum hizmet süresinin kurumsallaştırılmakta olduğunu ifade eden Fokaidis, düşük rütbeli subayların, birliklere, operasyonel kabiliyetin güçlendirilmesi için, destek verecek şekilde yerleştirileceğini dile getirdi.

Fokaidis, Rum Bakanlar Kurulu’nun birkaç gün önce, RMMO’daki 260 kadro için münhal ilan edilmesine karar verdiğini de sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.