1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM SİYASİ PARTİLERİ BAN’A TEPKİLİ
RUM SİYASİ PARTİLERİ BAN’A TEPKİLİ

RUM SİYASİ PARTİLERİ BAN’A TEPKİLİ

“Tarafsız kalmaya çabalaması ve Türkiye’ye sorumluluk yüklemekten kaçınması”

A+A-

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un yurt dışında görev yapan BM misyonlarına ilişkin hazırladığı raporda Kıbrıs’taki durum ve müzakerelere ilişkin ifadelerine Rum siyasi partilerinden tepki geldi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum siyasi partilerin dün yaptıkları açıklamalarla BM Genel Sekreteri Ban’ı söz konusu raporunda “tarafsız kalmaya çabalaması ve Türkiye’ye sorumluluk yüklemekten kaçınması” gerekçesiyle eleştirdiklerini yazdı.

Habere göre AKEL açıklamasında, Ban’ın raporunda aslında müzakerelerin yeniden başlamasına vurgu yaptığını ve böylece baskıyı Türkiye’ye değil Kıbrıs Rum tarafına yönelttiğini iddia ederek Rum hükümetinin Kıbrıs sorunu ve dış politikada rota değişikliğine gitmesi gerektiğini savundu.

DİKO, EDEK ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi partileri de açıklamalarında, Ban’ın raporunda “kışkırtıcı bir tarafsızlık izlediği, suçlu ile kurbanı eşitlediği ve Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarının tanınması gerektiğine vurgu yapmadığı” suçlamalarında bulunarak Rum hükümetini tepkisiz kaldığı ve yanlış politika izlediği gerekçesiyle eleştirdiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.