1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM SİYASİLERDEN KIBRIS SORUNU AÇIKLAMASI
RUM SİYASİLERDEN KIBRIS SORUNU AÇIKLAMASI

RUM SİYASİLERDEN KIBRIS SORUNU AÇIKLAMASI

Rum siyasilerin, dün katıldıkları çeşitli etkinlikler çerçevesinde, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamaları;

A+A-

Rum siyasilerin, dün katıldıkları çeşitli etkinlikler çerçevesinde, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalarda bulundukları belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Derviş Ali Kavazoğlu-Kostas Mişaulis’in anılması etkinliğinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununda adil çözümün AKEL için tek yol olduğunu söyledi.

Kiprianu, yürünmesi gereken çözüme yönelik yolun oldukça zor olduğuna dikkati çekerek, bu çaba içerisindeki en büyük silahlarının Kıbrıs Rum tarafının yıllara dayanan tezleri, uluslararası ve Avrupa hukuku, BM kararları ve Doruk Anlaşmaları olduğunu ifade etti.

Kiprianu, kendilerini mutlu sona ulaştırmasını diledikleri sürece, destek verdiklerini de yineledi.

HASİKOS

Politis gazetesine göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Kıbrıs sorununun, hükümetin en önemli önceliklerinden biri olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Hasikos, katıldığı bir anma töreninde yaptığı konuşmada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ülkeyi, “işgalin” oldu bittilerinden kurtarmasına neden olacak özlü müzakerelerin ileriye götürülmesini hedeflediğini ifade etti.

Hasikos iç cephede birliğin önemine de dikkati çekti.

SÖZDE “ÖZGÜR GİRNE”

Fileleftheros gazetesine göre  sözde “Özgür Girne” örgütü ise yaptığı açıklamada, iki kesimli iki toplumlu federal çözüm yandaşlarının, Rum halkının “işgal olgularını” oldu bitti olarak kabul etmesi için şantaj ve baskılarının dozunu artırdığı şikayetinde bulundu.

Sözde “Özgür Girne” adil olmayan baskılardan da bahsetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.