1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM SÖZCÜ MİLLİYET’İN HABERİNE YANIT VERDİ
RUM SÖZCÜ MİLLİYET’İN HABERİNE YANIT VERDİ

RUM SÖZCÜ MİLLİYET’İN HABERİNE YANIT VERDİ

“Toprak Konusuyla Türk Oyunu – Yanıltıcı Bilgiler Sızdırıyorlar”.

A+A-

 

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’de yayın yapan Milliyet gazetesinin Kıbrıs Rum tarafının iade edilmesini talep ettiği bölgeleri içeren haberine dün yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

Politis: “Şimdi…Haritasız – Milliyet Kıbrıs Rum Tarafının İstediği Bölgelerin Listesini Yayınladı” başlıkları altında verdiği haberinde, Milliyet gazetesinin birkaç gün önce yayınladığı ve Kıbrıs Rum tarafının talep ettiği bölgelere ilişkin haber ve haritasının ardından dün de Kıbrıs Rum tarafının talep ettiği bölgeleri yayınladığını ancak bu kez haritaya yer vermediğini yazdı.

Gazete, Milliyet’in haberine geniş yer verirken Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in ise dün yaptığı açıklamada, söz konusu haberleri “Türk tarafının art niyet oyunları” şeklinde nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre Hristodulidis, söz konusu yayınların “Türkiye’nin alışılmış uygulaması olan yanıltıcı bilgilerin sızdırılması ve Türkiye ile Kıbrıs Türk tarafının içerisinde bulundukları zor durumdan kurtulma çabaları” şeklinde değerlendirdi.

Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının Türkiye’yi “bu oyunda takip etmesinin söz konusu olmadığını” ifade ederek Kıbrıs Rum tarafının toprak konusunun çözümüne ilişkin, bu ay içerisinde daha önceden de değindiği, kriterlerin dışında bir kriter sunmadığını iddia etti.

Hristodulidis, “bu kriterler arasında ise, örneğin, toprağın verimliliği, bölgelerin kalkınma perspektifi ve Kıbrıslı Rumlar için dini, kültürel ve tarihi önemi olan bazı bölgelere değinildiğini” sözlerine ekledi.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Fileleftheros: “Toprak Konusuyla Türk Oyunu – Yanıltıcı Bilgiler Sızdırıyorlar”.

Alithia: “Türk ‘Milliyet’i’ Kıbrıs Rum Çözüm Haritasından Söz Ediyor”.

Simerini: “Milliyet Harita Konusuna Geri Döndü – Hükümet Yine Yalanlayarak Türk Oyunlarından Bahsetti”.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.