1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUM TARAFI OYUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”
“RUM TARAFI OYUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”

“RUM TARAFI OYUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”

“RUM TARAFI OYUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”

A+A-

EROĞLU: “BAN Kİ MOON’UN, GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASI İÇİN, BM KONSEYİ’NE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNACAĞI YÖNÜNDE BİZE GELEN RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, adaya gelişi ertelenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in ziyareti erteleme gerekçesini bilmediğini belirtti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma etkinliğinden çıkışında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, Downer’in ziyaretini erteleme gerekçesiyle ilgili bilgisi olmadığını ancak, ziyaretin 48 saat sonraya ertelendiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un görüşmelerin başlaması için BM Konseyi’ne yardım çağrısında bulunacağı haberleriyle ilgili bir soru üzerine Eroğlu, bunların basına düşen yazılar olduğunu ve doğru olup olmadıklarının bilinemeyeceğini ifade etti.

Eroğlu, kendilerine bu yönde her hangi bir resmi açıklama gelmediğini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ortak açıklamaya ilgili sorulan bir soru üzerine ise, Kıbrıs Türk tarafının 14 Aralık’ta ortak metin sunduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“RUM TARAFI OYUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”

“Ama gördüğünüz gibi Rum tarafı bu açıklama oyununu devam ettirmek istiyor. Ban Ki Moon’a son yazdığı mektupta da kısa bir açıklamadan bahsediyor.

Kısa bir açıklama dediği de yine kendileriyle ilgili, daha doğrusu kendi menfaatlerini koruyan bazı BM kararlarını dikkate alarak bir metin hazırlama düşüncesi.

Bu, zamana oynamaktan başka bir şey değildir. Çünkü müzakere masasına oturmadan bu Kıbrıs sorunu çözülmeyecek.

Mühim olan müzakere masasında duran başlıkları çözüm noktasına taşımaktır. Müzakere masasına oturmadan kendi menfaatleri doğrultusunda yazılı metinlerle bizi masaya çekmeye çalışmak son derece yanlış.

Nasıl ben Cumhurbaşkanı seçildikten sonra müzakerelere bırakılan yerden devam edeceğim taahhüdüne girdiysem Anastasidis’in de bu taahhüde girmesi, bu ortak açıklama metnine de BM’nin olumlu bakmaması gerekirdi.

Onun için şimdi bekliyoruz. BM Genel Sekreteri bir adım atacak mı, atmayacak mı bilmiyoruz. Ama biz attığımız adımda duruyoruz.”

Eroğlu, “Bu bekleyiş ne kadar sürer?” şeklindeki bir soruya da, “Rum tarafına bağlı” cevabını verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.