1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM TARAFININ GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLME KARARI!
RUM TARAFININ GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLME KARARI!

RUM TARAFININ GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLME KARARI!

Atun, Rum yönetiminin görüşmelerden kaçarak, Türk tarafının doğal kaynak haklarına tek başına sahip olmayı amaçladığını vurguladı.

A+A-

UBP GENEL SEKRETERİ ATUN: “RUM YÖNETİMİ’NİN AMACI, GÖRÜŞMELERDEN KAÇARAK, TÜM DOĞAL KAYNAK HAKLARIMIZA TEK BAŞINA SAHİP OLMAKTIR”

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, Rum  yönetiminin görüşmelerden kaçarak,  Türk tarafının doğal kaynak haklarına tek başına sahip olmayı amaçladığını vurguladı. Atun, “Türk tarafı olarak asla haklarımızdan vazgeçememeli, Rum adımları karşısında asla gerilememeliyiz” dedi.

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, parti genel merkezi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşmelerden çekilme kararını değerlendirdi. Anastasiadis’in göreve geldiği günden bugüne amacının Kıbrıs konusuna çözüm bulmak olmadığının gözle görüldüğünü kaydeden Atun, şunları kaydetti:

“Önce, Güney Kıbrıs’ın içinde bulunduğu ekonomik sorunları bahane ederek, uzun bir sure görüşmeleri ertelemiştir. Kırk yıldır devam eden uzlaşmaz Rum zihniyetinin, görüşmeleri durdurmak için başvurduğu şart getirme geleneğini ortaya sürerek, görüşmeleri yavaşlatmaya çalışmıştır. Ortak metin sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın belgeyi onaylayarak ortaya koyduğu yapıcı tutum karşısında, Sayın Anastasiadis’in tüm dünyanın gözü önünde imza atmaktan nasıl kaçmaya çalıştığını halkımız da unutmamıştır”

Rum Yönetimi’nin hedefinin aşikar olduğunu ifade eden Atun, Rum liderin, batının desteklediği bir lider olarak, BM ve AB'yi, hidrokarbon yatakları konusunda kendi istediği doğrultuda devreye koyduğunu ve Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp ederek, tüm doğal kaynaklara tek başına sahip olmaya çalıştığını kaydetti.

Sunat Atun, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin köprü kurucu öneriler ortaya koymasının beklendiği bir sürecin hemen başında böyle bir duruş sergilenmesinin de manidar olduğuna işaret etti. Atun, Rum liderliğinin Eide’den beklenen köprü kurucu önerilerin, sürece kazandıracağı muhtemel ilerleme potansiyelini de engellemeye çalıştığını belirtti.

Atun, “Rum tarafının niyeti, antlaşma değil, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin  tüm imkanlarını Rum halkı için kullanarak, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkını sürekli cezalandırmaktır” dedi.

UBP Genel Sekreteri Atun, Türk tarafının atması gereken adımları şu şekilde sıraladı:

“Türk tarafı olarak asla haklarımızdan vazgeçmemeli, Rum adımları karşısında asla gerilememeliyiz. Cumhurbaşkanı başkanlığında Meclis’teki partilerin katılımı ile bir değerlendirme toplantısından sonra konuyu Meclis'te katılımcı bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bu bağlamda, tüm partilerin katılımıyla bir açıklama yaparak, gerek hidrokarbon yatakları, gerekse diğer konulardaki haklarımızı korumakta kararlı olduğumuzu dünyaya duyurmamız son derece önemlidir”

Atun, CTP yetkililerinin konuyla ilgili açıklamalarını da eleştirerek, “Rum tarafının  uzlaşmaz tutumunu aklama telaşı” olarak niteledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.