1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM ULUSAL KONSEY TOPLANTISI
RUM ULUSAL KONSEY TOPLANTISI

RUM ULUSAL KONSEY TOPLANTISI

Rum Ulusal Konsey Toplantisi

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında bu sabah saat 10.30’da başlayan Rum Ulusal Konsey toplantısı sona erdi.

Rum radyosu Ulusal Konsey’in toplantısının 4 saat sürdüğünü ve Noel’den (25 Aralık) önce yeniden toplanabileceğini duyurdu.

Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Konsey üyelerine  Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son durum, Türkiye-AB zirvesi sonuçları ve kendi yurtdışı temasları ile Ada’yı ziyaret eden İngiltere, Almanya, Rusya ve ABD Dışişleri bakanları, dün akşam ve  bu sabah yıldırım ziyaretler gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’la görüşmeleri hakkında geniş bilgi verdiğini açıkladı.

Toplantıya katılan  Viktoras Papadopulos Anastasiadis’in bilgilendirmesinin ardından Konsey üyelerinden gelen birçok soruya da cevap verdiğini ve Noel’den önce yani bir Ulusal Konsey toplantısı yapılabileceğini söyledi.

Toplantıya, Konsey’de temsil edilen siyasi partilerin ikişer temsilcisi dışında Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis de katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.