1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM YAZAR ANASTASİADİS'İ TOPA TUTTU: "BECERİKSİZ, KORKAK"
RUM YAZAR ANASTASİADİS'İ TOPA TUTTU: "BECERİKSİZ, KORKAK"

RUM YAZAR ANASTASİADİS'İ TOPA TUTTU: "BECERİKSİZ, KORKAK"

Rum Yazar Anastasiadis'i topa tuttu: "Beceriksiz, korkak"

A+A-

Son derece çarpıcı makaleleriyle tanınan Cyprus Mail yazarı Lukas Charalambous, Rum Lider Anastasiadis’i çözüm yolunda adım atmak yerine, yeniden seçilmesini garantiye alacak uygulamalarla uğraşmakla suçladı.

-Charalambous, Anastasiadis’in tamamen popülist davranarak, seçim çalışmasına yoğunlaştığı ve bu yönde de Başkanlık Sarayı çevresinde yeni bir sanal kabine yarattığı yönünde iddialarda da bulundu

-Yazar, Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum toplumu nezdinde yükselen popülaritesini yerle bir etmek için ‘kökten çözüm karşıtı’ cepheye de yardım elini atmakla da suçladı.

Güneyde günlük yayımlanan Cyprus Mail gazetesi yazarlarından Lukas Charalambous hafta sonu yayımlanan makalesinde Rum Lider Nikos Anastasiadis’i topa tuttu.

“Beceriksiz Anastasiadis yeniden seçilmeye odaklandı” başlıklı makalesinde Charalambous, Anastasiadis’i Kıbrıs müzakere sürecinde beceriksizliğinin yanında ‘çözüm için cesur adım atamayan bir korkak” olarak niteledi.

“İki ay evvel de Anastasiadis ’in müzakereleri 2018 yılına öteleme düşüncesinde olduğunu yazmıştım. Onun Akıncı karşısında oynadığı bu oyunu Hristofiyas da Talat karşısında oynamış, sonuç olarak Talat 2010 seçimlerini kaybetmişti” diye yazan Charalambous “Anastasiadis bu yolda giderse, Akıncı da aynı kadere mahkûm olacak” ifadelerini kullandı.

İki ay evvel yazdığı yazının doğru çıkması yönünde emareler olduğunu vurgulayan Charalambous, yine de Anastasiadis’in ‘çözüm istemeyen’ bir lider olduğuna inanmadığını ancak kafasının bir sonraki başkanlık seçimleri ile dolu olduğunu kaydetti.

Charalambous, Anastasiadis’in müzakerelere odaklanmak yerine, gelecek seçimlerdeki durumunu sağlama almak için iç politikaya odaklandığını belirterek “Sağlık Bakanı Philippos Patsalis’i hemşireler ve doktorlara çok alakasız bir ayrıcalık sağlamadığı için istifaya zorladı. Ayrıca, yenile terfi edilen 700 yüksek maaşlı kamu çalışanın maaş artışlarını öngören tasarıyı da meclise göndermesi hiç de tesadüf değil. Normal şartlarda bu çalışanların maaş artışları daha önceden 2017 Ocak olarak anlaşılmıştı. Ancak Anastasiadis anlaşılan odur ki malum sebeplerden dolayı bu işi bu sene içinde gerçekleştirmek istemektedir” diye yazdı.

“Anastasiadis zorlayıcı ancak beceriksiz bir taktiysen. Ülkede 70 bin kamu çalışanı varken; ve bu kamu çalışanlarının bazıları ekonomik tedbir altında %60’a varan maaş kesintilerine uğramışken, kendisinin bu yüksek maaşlı memurlara daha da yüksek maaş için meclise tasarı yollaması tam bir provokatif harekettir” diye ifadeler kullanan Charalambous Kıbrıs Cumhuriyetinin iki ayrı (biri sarayın bir de normal kamunun olmak üzere) maliye bakanı olduğu suçlamasında da bulundu.

Yazar, Rum Liderin bu türden ‘iç meselelerle’ uğraşırken, Kıbrıs sorununa yeterli zaman ayırmamasını ve iki de bir ‘Mart 2016 referandum için erken’ ifadelerini kullanmasını da sert bir dille eleştirerek, saray etrafında ‘sanal bir başka kabine yarattığı’ suçlamasında da bulundu.

Anastasiadis ‘in ekonomik çöküşün yeni yeni atlatıldığı bir yerde bu türden lüks uygulamalar yapmasını “onun anlamadığı şey, zaten batmış olan bir devletin giderlerini bu türden uygulamalarla daha da zora soktuğudur” ifadeleriyle yerden yere vuran Charalambous, Rum Liderin bir taraftan Kıbrıs sorununun ivedi çözümü, diğer taraftan da anlaşma halinde zaten ihtiyaç olunmayacak olan ‘ilave bakanlar’ yaratmakla uğraşmasının imkânsız olduğunu belirtti.

Öte yandan, tüm bunlardan başka, Anastasiadis ‘in ‘kökten çözüm karşıtı’ kampı da çeşitli açıklamalar ile kucaklamasının da ‘tesadüf’ olmadığını belirten yazar, Rum Liderin, toplum içerinde oluşan güçlü imajını da yıkmak için söz konusu çevrelere el attığını ifade etti.

“Akıncı’nın derogasyonları savunan açıklaması sonrası, Anastasiadis, Lilikas’ın açıklamalarına destek attı. Halbuki aynı Anastasiadis, bu deregasyon işini savunmalıdır zira Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyine nüfus akmasını önleyecek olan şey budur” şeklinde ifadelerde bulunan yazar, böyle bir durumda Kıbrıs Rumlarının adada çoğunluktan azınlığa döneceği uyarısında da bulundu.

Makalesinin sonunda “sonuç olarak, süreçteki her şey yanlışken-ve bir yere gitmezken-Anastasiadis kendini gelecek seçimlere hazırlıyor. Ancak anlamadığı nokta bu saçma sapan taktiklerinin kendisine yardımcı olmak yerine yok edeceğinin farkında değildir” diye yazan Charalambous, “Anastasiadis, 2018 yılında, çözümsüz bir haldeki Kıbrıs’ta, DİSİ oylarının yarısını bile alamaz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.