1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUM YÖNETİMİ ATACAĞI HER ADIMI TROYKA’YA SORACAK”
“RUM YÖNETİMİ ATACAĞI HER ADIMI TROYKA’YA SORACAK”

“RUM YÖNETİMİ ATACAĞI HER ADIMI TROYKA’YA SORACAK”

“Kıbrıs Bankası”nın Rus hissedarlarının, Rum Merkez Bankası yönetim kurulu üyeliğinden iki Rum ile bir Rus’un çıkarılmasına kızdığı bildirildi

A+A-

“Kıbrıs Bankası”nın Rus hissedarlarının, Rum Merkez Bankası yönetim kurulu üyeliğinden iki Rum ile bir Rus’un çıkarılmasına kızdığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Merkez Bankası’nın Rus üyeye uyguladığı “yeterlilik testinin” ve üyelikten çıkarılan diğer Rumların isimlerinin kimseye sorulmadan medyaya sızmasının Rus hissedarları öfkelendirdiğini yazdı.

Habere göre Rus hissedarlar, Merkez Bankası’na “bu oyunlara bir son vermeleri” ve bankanın kurtarılması çabalarına yoğunlaşmaları mesajını gönderdi.

TROYKA MEMORANDUMU: “RUM YÖNETİMİ ATACAĞI HER ADIMI TROYKA’YA SORACAK”

Gazete, bir diğer haberinde ise, AB’ye üye devletlerin yazılı prosedürle onayladığı AB Komisyonu belgesinin içeriğini yayımladı.

Belgede; Rum Yönetimi’nin, memorandumun dışında herhangi bir politika benimseyebilmek için Troyka’dan onay istemesi gerekeceği, Komisyon’un Avrupa Merkez Bankası ve gerekirse Uluslararası Para Fonu (IMF) ile işbirliği içerisinde, Rum makamlarıyla makroekonomik ve bütçesel öngörülerin de bulunduğu program değişikliklerini tartışacağı, programın normal bir şekilde uygulanabilmesi ve dengesizliklerin yaşayabilir şekilde düzeltilebilmesi için Komisyon’un danışmanlık ve yönlendirme yapması gibi maddeler yer aldı.

Belgede ayrıca, Güney Kıbrıs’ın bütçe açığının 2016 yılına kadar Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYİH) yüzde 3’ünün altına indirilebilmesi için yeni ek tedbirler almasının gerekliliği de vurgulandı.

TAŞINMAZ MAL BANKASI MASAYA YATIRILIYOR

Bu arada, yine aynı gazetede yer alan, “Kıbrıs Bankası” yeni Genel Müdürü Kristis Hasapis’in röportajında, taşınmaz mal bankası önerisinin masaya yatırılacağı ifade edildi.

Habere göre Hasapis, banka için yeni stratejiler ve yeni müteşebbis model belirlemenin öncelikleri arasında olduğunu anlattı.

KİLİSE’NİN KASALARI DA BOŞ

Öte yandan Kathimerini gazetesi de, Rum Ortodoks Kilisesi’nin kasalarının da Rum Yönetimi’nin kasaları gibi boş olduğunu yazdı.

Haberde, Başpiskoposluğun gelirlerinin “büyük ölçüde” azaldığı ve Cikko Manastırı çalışanlarının bile ödenemediği belirtildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.