1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM YÖNETİMİ ESKİ BAŞKANLARI ANILDI
RUM YÖNETİMİ ESKİ BAŞKANLARI ANILDI

RUM YÖNETİMİ ESKİ BAŞKANLARI ANILDI

Rum Yönetimi eski Başkanlarından ve şu anda hayatta olmayan

A+A-

Rum Yönetimi eski Başkanlarından ve şu anda hayatta olmayan Tasos Papadopulos ile Glafkos Klerides için hafta sonu anma törenleri düzenlendiği belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi eski Başkanı Tasos Papadopulos’un 5.ölüm yıldönümü nedeniyle, dün sabah Aşağı Deftera’daki Ay.Nikolau Kilisesi’nde ayin düzenlendiğini yazdılar.

Habere göre ayinde, Rum Üniversitesi Öğretim Görevlisi Petros Papapoliviu bir konuşma yaptı.

Kilise’deki ayinden sonra Tasos Papadopulos’un, Aşağı Deftera’da bulunan mezarı başında da bir anma töreni düzenlendiğini yazan gazete Tamasu ve Orinis Metropoliti İseas’ın burada dua okuduğunu ardından ise hükümet, siyasi yetkililer ile örgüt ve diğer kurumların yetkililerin Papadopulos’un mezarına çelenk koyduğunu belirtti.

Habere göre anma töreninde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis temsil ederken, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’ya vekalet eden Sofoklis Fittis de anma töreninde yer aldı.

DİKO Örgüt Sekreteri Fitos Konstantinu ise zor günlerin yaşandığı bugünlerde Tasos Papadopulos’un emanetlerinin, her zaman olduğundan daha da güncel olduğunu söyledi.

GLAFKOS KLERİDES İSE BİRLEŞİK KRALLIKLARDA ANILDI

Alithia gazetesi ise bir başka haberinde kısa bir süre önce vefat eden Rum Yönetimi eski Başkanı Glafkos Klerides’in, DİSİ Londra şubesi tarafından, Birleşik Krallık’da düzenlenen bir etkinlikle anıldığını yazdı.

Klerides’in anılması etkinliğinde DİSİ Başkanı Averof  Neofitu’nun da yer aldığını yazan gazete etkinliğe, Birleşik Krallık’da yaşayan Rumların da katıldığını belirtti.

Habere göre etkinlikte öncelikle Klerides’in yaşamını anlatan kısa bir film gösterildi.

DİSİ Başkanı Averof  Neofitu anma etkinliğinde yaptığı konuşmada öncelikle orada ve dış Rumların arasında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “bizi, ülkemizi yeniden birleştirmemiz için sıkı bir şekilde çalışmamız arzusu, inancı ve isteği birleştiriyor” ifadesini kullandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in selamlarını da getirdiğini ifade eden Neofitu, Anastasiadis’in 15 Ocak’ta İngiltere’ye resmi ziyarette bulunacağını da doğruladı.

Konuşması sırasında Klerides’in şahsına yönelik övgülerde  bulunan Neofitu, Klerides’in yer aldığı mücadelelerden de bahsetti.

DİSİ Londra Şubesi Başkanı Andreas Papaevripidis ise konuşmasında Klerides’in “siyasette dostluklar değil çıkarlar vardır” şeklinde sözlerini anımsattı.

İngiliz milletvekilleri adına ise bir konuşma yapan Kuzey İrlanda Bakanı Teresa Viliers ise Klerides’in önemli bir siyasi lider olduğuna dikkati çekerken Klerides’in, 2.Dünya Savaşı’na katılan son Avrupalı lider olduğunu da anımsattı.

Klerides’in, Kıbrıs sorununda kalıcı ve adil bir çözümü göremeden hayata veda etmesinin üzücü olduğunu söyleyen Viliers ancak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kararlılıkla bu yönde çalışacağını ifade etti.

Fileleftheros gazetesi Klerides’in anılması etkinliğine İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekilleri David Barrows ile Nick De Bois’in de yer aldığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.