1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "RUM YÖNETİMİ, KIBRIS'IN GELECEĞİNE İLİŞKİN VİZYONUNU ARTIK NETLEŞTİRMELİ
"RUM YÖNETİMİ, KIBRIS'IN GELECEĞİNE İLİŞKİN VİZYONUNU ARTIK NETLEŞTİRMELİ

"RUM YÖNETİMİ, KIBRIS'IN GELECEĞİNE İLİŞKİN VİZYONUNU ARTIK NETLEŞTİRMELİ

Burcu bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum tarafının verimsiz tartışmalar yerine, Kıbrıs’ın geleceğine ilişkin vizyonunu artık netleştirmesi gerektiğini açıkladı.

Burcu bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Günlerdir Kıbrıs Rum tarafında yersiz bir 30 Haziran – 4 Temmuz tartışması yaşanmakta olduğunu izliyoruz. BM dahil herkes biliyor ki 4 Temmuz tarihli bir belge söz konusu değildir. Tek Guterres Çerçevesi 30 Haziran 2017 tarihlidir ve eğer bu çerçeve, Cumhurbaşkanımızın daha önce de belirtmiş olduğu gibi, bundan sonra bir rol oynayacaksa, bunun sulandırılmadan, çarpıtılmadan ele alınması gerekecektir.

Rum tarafının atıfta bulunduğu 4 Temmuz tarihinde liderler seviyesinde bu konuda herhangi bir toplantı yapılmamıştır. Söz konusu tarihteki müzakereciler görüşmesinde de herhangi bir ortak anlayışa varılmamıştır. Dolayısıyla, uzlaşı sağlanmayan bir görüşmeden yola çıkılarak bunun, “Gutteres’in izahlı çerçevesi” diye takdim edilmeye çalışılması abesle iştigaldir.

Rum tarafının bu gibi verimsiz tartışmalarının Kıbrıs sorununun çözümüne herhangi bir katkı yapmadığı açıktır. Beklentimiz, Rum tarafının bunları bir yana bırakarak, Kıbrıs’ın geleceğine ilişkin vizyonunu artık netleştirmesidir.

Cumhurbaşkanımız 26 Şubat’taki görüşmeye, Sayın Anastasiadis’in ortaya koyduğu desantralize federasyon kavramını somutlaştırarak içini doldurmasını ve varsa başka fikirlerini dinlemeye samimi ve yapıcı bir tutumla katılacaktır”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.