1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM YÖNETİMİ RUSYA VE ABD'Yİ AYNI ANDA İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR
RUM YÖNETİMİ RUSYA VE ABD'Yİ AYNI ANDA İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR

RUM YÖNETİMİ RUSYA VE ABD'Yİ AYNI ANDA İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Rum Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides, 1-4 Mart tarihleri arasında...

A+A-

 

Rum Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides, 1-4 Mart tarihleri arasında Washington’da yapılacak olan Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) Politika konferansına katılacak. Kasoulides’in konferans konuşmacıları arasında olması bekleniyor.

Rusya açılımından sonra ABD’ye gidecek olan Kasoulides,ABD yönetiminde etkin İsrail lobisiyle Washington yönetimini etkilemeye çalışıacak.

Dışişleri Bakanı, Washington ziyareti sırasında 2 Mart tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland ile görüşecek. Görüşmede Kıbrıs sorunu ve ikili konuların ele alınması bekleniyor.

Bu arada, iktidardaki DİSİ Başkanı Averof Neophytou da AIPAC Konferansına katılacak. Neophytou’nun, Washington ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat, ABD Hazine Dairesi üst düzey yetkilileri ve Kongre üyeleri ile bir dizi görüşmelerde bulunacağı açıklandı.

AIPAC Konferansına 60 ülkeden siyasetçiler ve hükümet temsilcileri katılacak. İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ise toplantı sırasında bir konuşma yapacak.

Bu arada, Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis 10 Mart civarında, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides de Mart ayı sonunda Washington’u ziyaret edecekler. Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides, ABD’de yaşayan Kıbrıslılar Federasyonu tarafından düzenlenen konferansa ve 25 Mart Milli Bayramı nedeniyle yapılacak etkinliklere Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümetini temsilen katılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.