1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUMLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR DİYEREK İÇE KAPANAMAYIZ”
“RUMLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR DİYEREK İÇE KAPANAMAYIZ”

“RUMLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR DİYEREK İÇE KAPANAMAYIZ”

“RUMLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR DİYEREK İÇE KAPANAMAYIZ”

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

SİBER, ETKİN VE DİNAMİK LİDERLİK SÖZÜ VERDİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, “iyi bir liderin krizleri fırsata çevirme gibi bir özelliği olması gerektiğini” söyledi, “etkin ve dinamik liderlik” sözü verdi.

Siber, seçim gezileri kapsamında Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek, Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ve Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ni ziyaret etti; çalışanlara Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

“25 YIL BAŞBAKANLIK GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM DEĞİL”

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, gezide yaptığı konuşmalarda, “bir adayın 25 yıl başbakanlık yaptığını övünerek söylediğini ama bunun gelişmiş demokratik ülkelerde övünülecek bir durum olmadığını” belirtti.

Siber, “bu durumun bir seçilmişte vazgeçilmezlik ve sahiplenme duygusu yaratabileceğini ve çok tehlikeli” olduğunu kaydetti.

“ÖNEMLİ OLAN BİR MAKAMDA KAÇ YIL OTURDUĞUNUZ DEĞİL NELER YAPTIĞINIZDIR”

“30 yıldır devletin en üst kademesinde olduğunu övünerek ifade eden bu adayın zaten seçim kampanyasında da sık sık kendisinin seçilmemesi halinde halkın tehlikeye gireceğini” ifade ettiğini işaret eden Siber, “Bir makamda kaç yıl oturduğunuz değil, bu süre boyunca neler yaptığınız önemlidir” dedi.

Siber, eleştiride bulunarak, “Bu durum artık değişecek. Halkımız soğuk savaş döneminin taktiklerine artık yüz vermeyecek” diye konuştu.

Siber, hellim konusunda mevcut liderin dört ay sonra yazdığı mektupla kendi yazdığı mektup arasında büyük bir fark olduğunu, birinin “halk gailesi” ile yazıldığını, diğerinin aylar sonra “seçim gailesi” ile yazıldığını iddia etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na 2014 yılının Ekim ayında ihracatın yüzde 25’ini etkileyen hellim konusunda devreye girmesi için çağrıda bulunduklarını belirten Siber, “Eroğlu’nun bunu dikkate almadığını ve aylar sonra iş işten geçtikten sonra mektup yazma zahmetinde bulunduğunu” savundu.

Siber, bunun seçim kazanmaya yönelik atılmış bir adım olduğunu savunarak, “bu konuda aktif rol almaktan kaçınıldığını ve seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aktif rol üstleniyormuş gibi görünmeye çalışıldığını” söyledi.

“RUMLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR DİYEREK İÇE KAPANAMAYIZ”

Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşamayı da değerlendiren Siber, Rum lider Nikos Anastasiadis’in bir kriz bahane ederek müzakere masasını terk ettiğini, Kıbrıs Türk liderliğinin bu konudaki sessizliğinden cesaret alarak geri dönmediğini ve bu tavrını sürdürdüğünü belirtti.

Kıbrıslı Rumların elindeki devletin dünya tarafından tanınmış olması nedeniyle Rum tarafındaki çözüm motivasyonunun düşük olduğuna vurgu yapan Siber, her fırsatta “Rum Yönetimi anlaşma istemiyor” diyerek içe dönmek yerine bunu dünyaya doğru şekilde anlatmak ve hak talep etmek gerektiğini ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin çözüm istencini ve haklarını talep etmek için uluslararası algısı güçlü, donanımlı ekipleriyle birlikte, ekip ruhuyla çalışan, enerjik bir lidere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Siber, “İnanıyorum ki, müzakere masasında uluslararası ilişkileri güçlü aktif ve vizyon sahibi bir liderle gerek iç sorunlarımızda gerekse dışta daha farklı bir konumda olurduk” diye konuştu. 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.