1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR DİKMEN’DE AYİN YAPTI
RUMLAR DİKMEN’DE AYİN YAPTI

RUMLAR DİKMEN’DE AYİN YAPTI

Aralarında Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da bulunduğu Dikmen kökenli bir grup Rum, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Dikmen’deki “Panaya Ton Pervolion Kilisesi”nde ayin yaptı.

A+A-

Aralarında Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da bulunduğu Dikmen kökenli bir grup Rum, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Dikmen’deki “Panaya Ton Pervolion Kilisesi”nde ayin yaptı.

Simerini gazetesi, “işgal makamlarının sıkı takibi altında gerçekleştirildiğini” iddia ettiği ayinde, Rumların dua ettiklerini ve mum yaktıklarını yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın ayine katılacak olmasının gerek KKTC polisini, gerekse basın-yayın kuruluşlarını hareketlendirdiğini; bölgede çok sayıda polis gözlemlendiğini ve hatta, aralarında sivil polislerin de bulunduğunu kaydetti.

Ayin esnasında bir kadının baygınlık geçirdiğini ve KKTC polisinin önce doktor, ardından da ambulans çağırdığını yazan gazete, kadına ilkyardım yapıldığını ve hastaneye gitmek istemeyen kadının kiliseden ayrıldığını belirtti.

Haberde, bazı Rumların köyde gezmek ve evlerini ziyaret etmek istedikleri de kaydedilirken, haberi yazan muhabirin, Aşağı Dikmen’deki bir evin “esas sahipleriyle” birlikte, bugün o evde “kiracı” olarak ikamet etmekte olan Baf kökenli bir Kıbrıslı Türk aileye misafir olduğunu ve bu ailenin, oldukça misafirperver davrandığından da bahsedildi.

Gazete, ayine katılması beklenen Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un ise ayine katılmadığını yazdı.

HRİSTOFYAS: “ÇÖZÜM ZAMANIDIR, ZİRA BİRKAÇ YIL İÇERİSİNDE ADAYI YENİDEN KURABİLECEĞİMİZ KIBRISLI TÜRK BULAMAYACAĞIZ”

Gazete devamla, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, Birleşik Kıbrıs Partisi’ne (BKP) yaptığı ziyareti aktardı.

Habere göre Hristofyas, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının zamanının geldiğini, zira birkaç yıl içerisinde adayı yeniden kurabilecekleri Kıbrıslı Türk bulamayacaklarını söyledi.

Hristofyas, iki bölgeli tek devlet çözümünün tüm Kıbrıslıların menfaatine olacağını da sözlerine ekledi.

“HRİSTOFYAS İZCAN İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ? İZCAN KİMİ TEMSİL EDİYOR?”

Bu arada, Alithia gazetesinde yer alan bir yorumda da, Hristofyas’ın İzcan ile yaptığı görüşmeyle ilgili bir eleştiri yer aldı.

Eleştiride,  İzcan’ın kimi temsil ettiği sorgulanırken, “İzcan’ın partisi sahte Meclis’e bile giremedi. AKEL’in işgal bölgelerinde tek müttefiki bu mu kaldı? Diğer müttefik olan Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Mehmet Ali Talat ile olan görüşmelerden tek kelime yok. Gördüğünüz gibi ne ekerseniz onu biçersiniz” ifadeleri kullanıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.